TechnologyVR and AR

Augmented Reality biedt industrie meer mogelijkheden dan VR

Augmented Reality biedt veel meer perspectieven dan Virtual Reality. “De toekomst is niet ontsnappen uit een ruimte, maar de bestaande ruimte verrijken in de digitale wereld”, zegt Josh Hewer, consultant bij GlobalData, een technology consultancy onderneming voor onder andere de Fortune 500 bedrijven.

 

Josh Hewer (GlobalData): gamechanger voor bedrijfsleven

In de media duiken vaak berichten op dat Virtual Reality de toekomst is. De Britse techconsultant verwacht veel meer van Augmented Reality, een technologie waarvan je regelmatig al toepassingen in de industrie ziet. Volgens Hewer gaat het namelijk niet zozeer om de volledig digitale wereld te simuleren maar juist om de combinatie van de bestaande wereld aangevuld met digitale informatie.

 

Praktische oplossing

“AR kan de game changer worden voor bedrijven. Het is onmogelijk om een digitale ruimte compleet uit de realiteit van de werkplek te halen. AR heeft een tastbaar voordeel vergeleken met het meer abstracte concept van VR. AR biedt bedrijven daarom een meer praktische oplossing”, zo verklaart Josh Hewer van GlobalData zijn visie op de ontwikkeling van deze industrie. Hij verwacht dat onder andere operationele teams in de industrie AR gaan toepassen, bijvoorbeeld om de historie van een machine of apparaat digitaal weer te geven. AR werkt dan beter dan het opslaan van massa papierwerk op een computer.

 

Pokemon Go succes evenaren

Internet of Things reflecteert volgens Hewer het success van de combinatie van fysieke producten met slimme capaciteiten. Hewer: “In 2016 domineerde Pokemon Go de krantenkoppen in zowel gespecialiseerde als mainstream media. Met meer dan 650 miljoen downloads is dit het uithangbord van AR geworden. Bedrijven die het Pokemon Go succes kopiëren zullen succesvol zijn in de combinatie van de virtuele wereld met de wereld die we gewend zijn.”

In 2018 vindt in Nederland Virtual (R)Evolution als zelfstandig evenement plaats in Tilburg. Het Mikrocentrum organiseert dit event op 12 juni 2018.

FOTO: een AR toepassing ontwikkeld door het Nederlandse twnkls.

Back to top button