3D print experts

Andy Middleton gaat voor XJet Europese markt ontwikkelen

XJet heeft Andy Middleton benoemd tot Business Director voor centraal Europa, een nieuwe functie bij de Israëlische 3D printerfabrikant. Volgens hem staat de markt voor technisch keramiek op het omslagpunt wat additive manufacturing betreft.


Andy Middleton is geen onbekende in de AM-industrie. In 2008 is hij aan de slag gegaan bij toen nog Objet, later samengegaan met Stratasys. Uit die periode kennen Middleton en XJet CEO Hanan Gothait elkaar. Tot medio 2018 heeft Andy Middleton de Europese tak van Stratasys geleid, daarna is hij nog een jaar Executive Vice President geweest. “Ik ben ervan overtuigd dat Andy’s ervaring en reputatie in de markt een grote troef zal zijn om de groei van XJet te stimuleren,” zegt Hanan Gothait.

Andy Middleton gaat de technologie van XJet in de Europese markt positioneren.

Sterker positioneren in Europa

XJet wil zich nadrukkelijker positioneren in de Europese markt met de Carmel 3D printer voor technisch keramiek. Met de NanoParticle Jetting technologie haalt XJet hoge nauwkeurigheden en detailleringen evenals goede materiaaleigenschappen. Andy Middleton ziet markten als de lucht- en ruimtevaart, de medische industrie en energie op het omslagpunt staan. Bedrijven in deze sectoren zien de voordelen  van additive manufacturing van nauwkeurige componenten met technisch keramiek. “Zij snappen de mogelijkheden van XJet’s NanoParticle Jetting technologie.” Maar is er juist in deze markten veel regelgeving waar aan voldaan moet worden. XJet neemt daar een unieke positie in, denkt hij. De technologie van de Israëlische fabrikant haalt deze hoge eisen en is schaalbaar.  

Back to top button