3D printmarkt

3DCompare: vergelijkingssite voor 3D printservicebureaus

Het internetplatform 3DCompare gaat versneld de vergelijkingssite voor 3D printservicebureaus wereldwijd uitbreiden. 3DCompare koppelt 3D printservicebureaus aan potentiële klanten. Het onderscheidt zich door niet op commissiebasis te werken maar tegen een vaste fee.

 

Geen commissiebasis maar vaste fee

3DCompare is een vergelijkingssite voor 3D printen, gestart in het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen zijn bureaus uit Noord Amerika en Europa aangesloten, Partners uit de eerste fase zijn onder andere iMaterialise, Shapeways en Makexyz. Praktisch alle gangbare technieken worden aangeboden, van FDM, SLA en SLS tot metaalprinten. De versnelde uitrol heeft te maken met de vraag naar betrouwbare leveranciers van 3D printonderdelen die Ziff ziet ontstaan. Met name in sectoren zoals de juwelenindustrie, architectuur en tandtechnische dienstverlening.

 

3DCompare

 

De vergelijkingssite 3DCompare brengt gebruikers in contact met professionele en geverifieerde 3D printservice bureaus.

 

Professionele 3D printmarkt

3DCompare richt zich met de Beta-release, zo zegt CEO Alex Ziff, expliciet op de professionele 3D printmarkt. Daarom pakt het een aantal zaken anders aan dan andere platforms doen. Een belangrijk onderscheid is dat geverifieerde 3D print servicebureaus een fase fee per maand betalen om toegelaten te worden. Andere werken meestal op een percentage van de omzet. Alex Ziff: “De site is gratis voor degenen die 3D prints willen bestellen. Omdat we ons op de professionele markt richten, werken we met een maandelijkse contributie voor de servicebureaus.”

 

SAAS is de trend

Ziff wijst erop dat in software het SAAS model (software as a service) steeds gangbaarder is, dus denkt men dat dit ook de toekomst za zijn in de 3D printmarkt. “En omdat we een transparant platform zijn, betaalt elk servicebureau een gelijk bedrag. Zo hebben ze allemaal een gelijke kans.” De 3D Print servicebureaus die hun diensten via 3DCompare aanbieden, krijgen een CRM interface op het platform. De komende tijd wil het nog meer nieuwe tools, features en functionaliteiten aanbieden, afhankelijk van de vraag van de printbureaus.

 

Alex Ziff

Betere match

Daarnaast kunnen klanten die een 3D print willen uitbesteden gebruik maken van de realtime chatfunctie. Hiermee denkt men de match tussen opdrachtgever en 3D printbedrijf te verbeteren. “Wij denken dat met de juiste ondersteuning en informatie meer bedrijven meer gebruik gaan maken van de snelheid, kostenefficiency en unieke toepassingen wat 3D printen biedt”, aldus Alex Ziff.

 

Verdrievoudiging on demand manufacturing

De wereldwijde uitrol geeft het Britse bedrijf de kans om mee te groeien op de verwachte groei van de 3D printmarkt. Marktonderzoeken spreken over een verdrievoudiging van de markt voor on demand manufacturing in de komende twee jaar. 3DCompare werkt vanuit London en start met een team van 6 medewerkers, waarvan vier softwareontwikkelaars.

 

Back to top button