3D printmarkt

3D Systems kiest voor Euromold Düsseldorf

3D Systems komt naar Euromold in Düsseldorf. Minder dan een maand voor de start van de beurs heeft een van de twee marktleiders in de 3D print industrie dan eindelijk gekozen.

 

Ruim 20 Nederlandse bedrijven op beurs in Düsseldorf

Het feit dat zo’n concern pas een maand voor de beurs de knoop doorhakt, illustreert hoe hard de concurrentiestrijd is tussen Euromold en nieuwkomer Formnext in Frankfurt. Afgelopen tijd is er in Duitsland behoorlijk met modder gegooid door beide organisatoren. De beslissing van Euromold om naar Düsseldorf te verhuizen heeft vorig jaar blijkbaar veel kwaad bloed gezet.

 

Högenas
Een van de trouwe deelnemers aan Euromold is Högenas.

 

Euromold

Een groot aantal 3D printerfabrikanten heeft al eerder voor de nieuwkomer gekozen. Euromold trekt echter met meer dan 400 exposanten een veel groter aantal bedrijven naar de beurshallen 15 en 16 van het complex in Düsseldorf. Meer dan 34% van deze exposanten is actief in de additive manufacturing industrie; de rest is verdeeld over stempel- en matrijzenmaken (26,5%, productie en toelevering (28,4%), CAD CAM en virtual reality (5% ) en design (6%). Onder de echte fabrikanten van 3D printers ontbraken tot nog toe echter de grote namen. Eerder al werd de deelname duidelijk van onder andere Materialise, Prodways, Högenas en MCor, nu heeft Euromold dan ook een van de twee marktleiders weten te strikken. Behalve 3D Systems zelf neemt ook de softwareontwikkelaar Cimatron deel, dat door 3D Systems is overgenomen.

 

Veel Nederlandse exposanten

Opvallend is de grote deelname van Nederlandse bedrijven aan Euromold 2015. Meer dan 20 deelnemers komen uit Nederland, waaronder zowel grote bedrijven als Somos Materials by DSM als 3D printerfabrikanten als ook materiaalproducenten. Bekijk hier het overzicht van alle Nederlandse deelnemers. Uit België komen 2 deelnemers. China is het land met de meeste deelnemers, ruim 80 dit jaar. Een interessante Amerikaanse exposant is Voxel8, dat ’s werelds eerste elektronicaprinter heeft ontwikkeld.

 

3d systems
Het accent ligt op het samenspel tussen software en 3D printer.

 

Accent op 3D printen en software

De 2015 editie van EuroMold legt het accent op het samenspel tussen 3D printen en software, iets waarvan men verwacht dat het aan belang gaat toenemen. Het potentieel van 3D printen kan pas volledig worden benut als de software voor zowel het voorbereiden van de printopdrachten als ook de software van de machines zelf nog de nodige verbeterslagen maken.

 

Back to top button