3D printmarkt

Materialise wil positie in metaalprinten uitbouwen

3D metaalprinten begint stilaan een beetje marktrijp te worden. Daarom is Materialise dit jaar gestart te investeren in 3D metaalprinten. Het Belgisch bedrijf zal de komende maanden met nog meer nieuws komen over 3D metaalprinten. Dat heeft Fried Vancraen, CEO, gezegd in een toelichting op de kwartaalcijfers.

 

Marktleider ziet omzet groeien, maar verlies nog harder toenemen

Tijdens de toelichting op de cijfers aan de financieel analisten, maakte een van hen de opmerking dat Materialise in het metaaldeel van de additive manufacturing industrie niet zo’n sterke positie heeft als in de kunststoffen. In die deelmarkt heeft Materialise niet alleen een sterke positie opgebouwd als servicebureau, maar vooral ook als softwareleverancier.

 

Veel kennis over metaalprinten

Fried Vancraen gaf toe dat Materialise tot voor kort niet geïnvesteerd heeft in metaalprinten. Dat neemt niet weg dat het bedrijf betrokken is geweest bij veel ontwikkelingen bij OEM’ers en zo de nodige kennis en ervaring met metaalprinten heeft opgebouwd. Dat is zelfs een bewuste keuze geweest omdat het bedrijf zo betrokken kon zijn bij de ontwikkeling van een groot aantal metaalprinttechnieken. Vancraen: “Nu het metaal deel een beetje rijper wordt, hebben we besloten dat het tijd is in deze industrie te stappen. Het voordeel dat we nu hebben is dat we als bedrijf zijn gegroeid en we dit nu op een veel grotere schaal kunnen doen, met verschillende machines en materialen.” Daardoor kan Materialise momenteel op een veel dieper niveau in de technologie van 3D metaalprinten duiken, aldus de CEO. Hij kondigde daarna aan dat Materialise dit kwartaal waarschijnlijk met nieuws op dit vlak naar buiten komt. “Ik durf te stellen dat we een sterke achtergrond hebben, opgebouwd door de jaren. Waarschijnlijk komen we later dit kwartaal met meer aankondigingen op dit vlak.”

 

Fried Vancraen, CEO van Materialise: sterke kennispositie in metaalprinten opgebouwd.
Fried Vancraen, CEO van Materialise: sterke kennispositie in metaalprinten opgebouwd.

 

Lees meer over de kwartaalresultaten op Made-in-Europe.nu 

Bron quotes: Seeking Alpha

Back to top button