bioprintingTechnology

Z3DLabs: botimplantaten printen

Het Nederlandse Z3DLabs presenteert op 3D Medical Expo in Maastricht een 3D printconcept voor het 3D printen van botimplantaten. Het Rotterdamse produceert biocampatible botimplantaten van een bijzonder keramisch materiaal voor ziekenhuizen. De eerste tussenwervelschijven worden geprint van met grafeenoxide versterkt keramiek.

 

Rotterdams bedrijf presenteert concept op 3D Medical Expo

De tweede editie van de vakbeurs 3D Medical Expo in Maastricht is opnieuw een combinatie van congressen en 3D printbeurs. De congressen worden inhoudelijk georganiseerd door Jakajima, een matchmaker voor innovators. Deze specialistische congressen zijn betaalde congressen. In totaal zijn er 4 verschillende thema’s die aan bod komen, elke dag 2: dental printing, bioprinting, medicine printing en 3D printen voor medical devices in de 3D Medtech conferentie. De toegang tot de beurs zelf in het MECC in Maastricht is gratis.

 

Botimplantaten 3D printen

Dit laatste geldt ook voor het seminar dat Z3DLabs op dinsdag 31 januari organiseert op de beurs. Tussen 10.00 en 12.00 uur gaan verschillende sprekers in op de technologie van Z3DLabs waarmee gepersonaliseerde botimplantaten voor in het menselijk lichaam worden geprint. Het bedrijf gebruikt hiervoor een keramisch materiaal dat biocompatible is. Het Rotterdamse bedrijf biedt designsoftware in de cloud voor medische toepassingen. De medici kunnen hierna het 3D model tot in detail beoordelen en aanpassen. Daarna volstaat het in de printjob te starten. Deze wordt uitgevoerd op de 3D printers van het Franse Ceramaker. 3ZDLabs wil een printlab voor Nederlandse ziekenhuizen worden.

 

Specifieke medische 3D printtoepassingen

Hoewel het om een relatief kleine 3D printbeurs gaat, heeft de eerste editie bewezen dat de focus op medische toepassingen van de 3D printtechnologie een hele gericht publiek aanspreekt. Verleden jaar bezochten zo’n 700 bezoekers het tweedaags evenement. Daarom rekent de organisatie dit jaar op méér bezoekers. Er nemen dit jaar zo’n 20 exposanten deel aan 3D Medical Expo. Het hele overzicht kun je hier vinden.

FOTO: Het Rotterdamse bedrijf gebruikt de printtechnologie en materiaal van het Franse 3DCeram.

Back to top button