3D printmarktMaterials

Voestalpine: €50 miljoen voor uitbreiding AM

Voestalpine breidt de additive manufacturing activiteiten uit. In de komende maanden openen twee AM fabrieken in Taiwan en Canada. Tegelijkertijd investeert het staalconcern 20 miljoen euro in uitbreiding van de metaalpoederproductie bij Böhler Edelstahl en bij Uddeholms. Alles bij elkaar investeert Voestalpine nog eens 50 miljoen euro in 3D metaalprinten.

 

AM centra in Azië en Canada; uitbreiding poederproductie

“We zijn een wereldwijde pionier in 3D printen. We willen aan kop blijven in deze markt door nieuwe R&D en centra op te zetten in niet Europese groeimarkten”, zegt Wolfgang Eder, CEO van Voestalpine over de aanvullende investeringen. Vorig jaar heeft het concern in Düsseldorf het eerste 3D metaalprintcentrum geopend. Hier vindt vooral onderzoek voor de totale groep plaats, onder leiding van Eric Klemp, een van de experts in de Duitse AM industrie.

 

Voestalpine wereldwijd present met AM

De eerste stap om wereldwijd dichtbij additive manufacturing klanten aanwezig te zijn, is de recente opening van een AM centrum in Singapore. Hiermee wil het staalconcern in de snel groeiende Aziatische AM-markt aanwezig zijn. Het team in Singapore specialiseert zich in het 3D printen van grotere producten, tot 600 kilogram. Ook reparatie van grotere componenten met behulp van additive manufacturing zal een van de specialiteiten van dit team zijn. Het concern wil met de geografische spreiding ook de specialistische kennis spreiden. In de verschillende buitenlandse centra zal de focus telkens op andere additieve processen liggen, afgestemd op de wensen van de klanten in die regio. In de loop van komende maand gaat het centrum in Taiwan open. Toronto opent later dit jaar.

 

3D metaalprintpoeder
Een van de productielijnen voor metaalpoeders bij Böhler Edelstahl in Oostenrijk.

Opbouw productielijnen bij Uddeholm en Böhler

Zowel in Zweden (Uddeholms) als in Oostenrijk (Böhler Edelstahl) investeert de Voestalpine groep in uitbreiding van de productiecapaciteit voor metaalpoeders. Op beide plekken komen er extra productielijnen. Hierop gaat men onder andere nieuwe metaalpoeders produceren met een hogere corrosieweerstand en hogere sterkten. Deze poeders worden samen met de R&D centra van de groep ontwikkeld. Het gaat zowel om roestvaststaal, gereedschapstaal, nikkelgebaseerde legeringen en titanium.

 

Back to top button