software

Perfected3D maakt elk 3D model printbaar

Whispering Gibbon heeft de bètaversie van de cloudsoftware Perfected3D vrijgegeven. Met deze online tool kan men 3D modellen online en geautomatiseerd printklaar maken. Het bedrijf heeft 3 jaar ontwikkeling in de software geïnvesteerd. Perfected3D wordt onderdeel van het Beamler platform.

 

Bètaversie van software gratis beschikbaar voor testen

3D printen is weliswaar een digitale technologie, tussen het afronden van het 3D model en het starten van de 3D printer, zit vaak nog heel wat handwerk. Momenteel zijn 3D data vaak niet compatible en bevatten ze te weinig of juist teveel details. Ook visuele data moeten eerst nog geconverteerd worden voordat het model 3D geprint kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de gaming industrie. Die heeft weliswaar veel 3D modellen beschikbaar, maar moet ze vaak opnieuw maken voordat je een gamefiguur kunt printen.

 

Elk 3D model automatisch printbaar maken

“De meeste 3D modellen worden handmatig bewerkt om ze printklaar te maken. Dat is kostbaar en tijdrovend. Door dit proces te automatiseren, houdt ons platform de kosten laag en verhoogt de doorloopsnelheid in het proces”, zegt Joe Stevens, CEO van Whispering Gibbon. Hij denkt dat zowel grotere als kleinere bedrijven kunnen profiteren van het nieuwe platform. Het wordt betaalbaar om gepersonaliseerde content te 3D printen. Een van de eerste gebruikers van Perfected3D is Lockwood Publishing, een bedrijf dat games uitbrengt. Joel Kemp, CEO: “Deze technologie biedt gebruikers van onze app de kans om hun unieke videocreaties te vertalen naar 3D geprinte modellen.” Lockwood Publishing test Perfected3D momenteel in het Verenigd Koninkrijk en wil de software daarna aanbieden aan de 3 miljoen gebruikers van de game-app.

 

Integratie Perfected3D in Beamler platform

Ook Willem-Jan van Loon van de Amsterdamse start-up Beamler is enthousiast. De Perfected3D API wordt samen met de Beamler software uitgerold. Willam-Jan van Loon: “Perfected3D is de technologie die we misten om 3D printen echt te laten groeien. Door samen te werken, kunnen we bestaande workflows revolutionair veranderen en 3D printen veel beter toegankelijk maken, goedkoper en efficiënter.”

 

De werkwijze

Perfected3D draait op het cloudplatform van het bedrijf en kan alle 3D data automatisch verwerken tot een printbare file. Automatisch worden data gerepareerd, verbeterd en geoptimaliseerd. De outputfile kan naar een 3D printer worden gestuurd. Iedereen kan de software op dit moment online testen. Na het uploaden van het 3D model wordt het automatisch verbeterd en geoptimaliseerd, kiest de gebruiker zijn outputformat en download het model voor de 3D printer. In de toekomst biedt Perfected3D de software zowel aan via pay per use, op maandelijkse abonnementsbasis alsook als back-end service.

 

 

Back to top button