Materials

Van afval 3D geprint standbeeld op Eurofinish+Materials

OMD3D en kunstenares Joke Neyrinck (JOOK Doodle Woman) onthullen op Eurofinish+Materials hun gezamenlijke project: een 3D-geprint standbeeld, dat Joke ter plaatse zal afwerken. Bijzonder is dat het standbeeld van afval is gemaakt. Het is 3D geprint met rPET filament, gerecycled PET filament.

 

Waste Becomes Art: dat is het idee achter het project dat bezoekers van Eurofinish+Materials in Leuven te zien krijgen. De Vlaamse kunstenares gebruikt verschillend afval als canvas voor de afwerking van het beeld. De transparante sokkel toont het recyclingproces dat vooraf ging aan het 3D printen: het PET-afval, geshredderd PET en een rol rPET-filament. Op de beurs gaat de kunstenares uit Oostende het beeld Back2Back live afwerken.

OMD3D en Joke Neyrinck tonen wat met gerecycled PET filament mogelijk is

 

Nu nog kaal, maar op Eurofinish+Materials gaat Joke Neyrinck het beeld Back2Back aankleden op haar typische wijze.

 

Afval bestaat niet

“There’s no such thing as waste,” zegt zaakvoerder Peter De Corte van OMD3D. “Bij ons belandt het printafval niet in de vuilnisbak, maar in de shredder. Zo kan er opnieuw bruikbaar filament van gemaakt worden.” OMD3D werkt nauw samen met Tridea, een Belgisch bedrijf dat als enige ter wereld 100% gerecycleerd filament aanbiedt, gemaakt uit gebruikte PET-plastics zoals frisdrankflesjes. “Duurzaamheid en ecologie liggen ons heel nauw aan het hart. We willen verantwoord omgaan met onze grondstoffen. Daarom maken we zo veel mogelijk gebruik van gerecycleerd materiaal.”

De expertise van OMD3D is het compleet van A tot Z uitwerken van projecten. Alles gebeurt er onder één dak: van design, tot print, tot afwerking. Peter De Corte: “Door actief mee te denken met de klant en ons volledig te gaan inleven in hun idee, bekomen we het beste eindresultaat.”

De beurs Eurofinish+Materials vindt op 15 en 16 mei plaats in de Brabant hallen in Leuven.  De stand van OMD3D en JOOK Doodle Womand vind je op het Demoplein 140.

 


Back to top button