Manufacturersprinters

Ultimaker premiere op CES in Las Vegas

De Nederlandse 3D-printer fabrikant Ultimaker heeft dit jaar voor het eerst de overstap gemaakt naar de CES in Las Vegas.

 

De Amerikaanse consumenten elektronicabeurs CES begint zich steeds meer te ontwikkelen tot een belangrijk event voor de 3D-printindustrie. Niet alleen de fabrikanten van DIY-3D-printers nemen er aan deel, ook professionele partijen zoals 3D Systems, dat er een overname van botObject aankondigde, en Materialise zijn van de partij. Het Nederlandse Ultimaker was dit jaar voor de eerste keer in Las Vegas aanwezig. Als exposant.

 

Groter en compacter

Ultimaker heeft in Las Vegas twee nieuwe machines aangekondigd. Allereerst de mini Ultimaker 2 Go en als tweede de Ultimaker 2 Extended. Hiermee wordt de Ultimaker 2 familie in twee richtingen uitgebreid. De Extended is een versie die grotere werkstukken 3D-print, tot ongeveer 30 cm hoog (10 cm meer dan de standaard versie). Met de Go versie gaat men net de andere kant uit: compact en gemakkelijk mee te nemen. Siert Wijnia, ceo, bestempelt deze als een 3D-printer voor starters Beide 3D-printers zullen in de loop van maart besteld kunnen worden.

Bekijk hierboven in een timelapse film de deelname van Ultimaker aan CES vanaf begin tot het einde.

 

Back to top button