software

Ultimaker behaalt ISO / IEC 27001 security certificaat

Een van de eerste 3D printerplatformen met IT-security certificaat

Ultimaker heeft met succes de audit voor het ISO/IEC 27001 certificaat doorlopen. Het Ultimaker-platform is een van de eerste 3D printplatformen dat door een onafhankelijke organisatie is gecertificeerd voor IT beveiliging. Het Nederlandse bedrijf ziet daarmee de deuren opengaan naar nieuwe afzetmarkten, zoals defensie en luchtvaart.


Het beschermen van informatiemiddelen en het vermijden van kostbare verstoringen heeft voor alle organisaties vandaag de dag de hoogste prioriteit. “Daarom heeft Ultimaker geïnvesteerd in de implementatie van strenge beveiligingsprocedures en -protocollen voor zijn 3D-printplatform. En houden we bij elke technische beslissing die we nemen rekening met de beveiliging”, zegt Jürgen von Hollen, CEO van de Nederlandse printerfabrikant.

Beveiliging maximaliseren

Dat Ultimaker aan de eisen van het ISO/IEC 27001 certificaat voldoet, bekent dat het concern bij de ontwikkeling en het in stand houden van producten en services steeds maatregelen neemt om de veiligheidsrisico’s zoveel mogelijk te beperken. De focus ligt met name op het voorkomen van verlies van data, zoals printfiles; vermijden van onderbrekingen van de bedrijfsprocessen door externe bedreigingen voor de apparatuur en de IT-infrastructuur die klanten gebruiken; het verlies van kwaliteit tijdens het 3D printproces en tot slot het voorkomen van inbreuken op klantdata, producten en diensten.

Nieuwe toepassingen

De succesvolle audit voor het 27001 certificaat betekent volgens Ultimaker dat toepassingen in nieuwe markten makkelijker worden, zoals in de defensie- en luchtvaartindustrie en ook het onderwijs. Hier liggen de eisen ten aanzien van IT-security hoog. Aanvullende eisen zijn vaak vereist om zaken te kunnen doen.

Back to top button