ManufacturersTechnology

Stratasys wil groter belang in Xaar 3D nu HSS kansrijk is

Stratasys wil een groter belang in Xaar 3D, de joint venture die vorig jaar is opgericht om het High Speed Sintering proces sneller te ontwikkelen. Stratasys wil nu een 45% belang in Xaar 3D, met een optie om het bedrijf volledig in te lijven. De aanleiding is de vooruitgang die afgelopen maanden is geboekt in de ontwikkeling van de high speed sintertechnologie.

Flinke vooruitgang geboekt in ontwikkeling High Speed Sintering

Xaar is een Britse fabrikant van digitale inkjet technologie, die ook geschikt is voor 3D print toepassingen. Vorig jaar is het samen met Stratasys in de joint venture Xaar 3D gestart met de ontwikkeling van High Speed Sintering, een snelle variant van het lasersinter printproces. De twee bedrijven zien High Speed Sintering (HSS) als een AM-technologie voor functionele onderdelen in low to medium volumes. Stratasys bezit momenteel 15% van de aandelen van de joint venture en wil dit uitbreiden naar 45%.

Volledig potentieel ontsluiten

“Xaar 3D heeft het laatste jaar een significante vooruitgang geboekt. We zien nu voordelen voor Stratasys als we de bestaande investering in de innovatieve HSS oplossing vergroten”, zegt Omer Krieger, Executive Vice President Products bij Stratasys. Hij gelooft dat de samenwerking tussen de twee bedrijven het volledige potentieel van deze 3D printtechnologie zal ontsluiten. De investering past in de strategie van Stratasys, om naast eigen R&D te investeren in samenwerkingsverbanden met derden.

De aandeelhouders van Xaar plc, de partner van Stratasys in Xaar 3D, moeten wel nog akkoord gaan met het voorstel.

Back to top button