MaterialsTechnology

Solvay en PrinterPrezz: SLS-technologie voor betere implantaten

Solvay en PrinterPrezz gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie implantaten. De samenwerking moet het gebruik van Solvay’s nieuwste poedertechnologie voor SLS-printen versnellen. Daarnaast doet het investeringsfonds van het chemieconcern mee aan de nieuwe investeringsronde in de Amerikaanse startup, die in totaliteit $16 miljoen heeft opgeleverd.


PrinterPrezz is een startup in Californië, die additive manufacturing combineert met nanotechnologieën om een nieuwe generatie implantaten en medische hulpmiddelen te maken. De combinatie van beide leidt tot implantaten die meer op botstructuren lijken en minder infectierisico’s voor de patiënt opleveren. Het bedrijf is sinds 2016 ISO 13485 gecertificeerd.

Investeringsfonds van Solvay neemt belang in Amerikaanse startup

PrinterPrezz
De technologie van PrinterPrezz zorgt voor een betere aangroei van botweefsel.

SLS-printen van implantaten

Samen met Solvay gaat PrinterPrezz nu oplossingen gebaseerd op SLS-printtechnologie voor implantaten ontwikkelen. De biomaterialen van Solviva van Solvay zijn hiervoor het uitgangspunt. “Dankzij dit partnerschap kunnen we onze expertise in materialen combineren met het unieke aanbod van PrinterPrezz voor de kwalificatie van medische apparatuur om de toepassing van 3D-geprinte implantaten en medische apparatuur met behulp van Solvay’s nieuwste AM-poedertechnologie voor SLS te versnellen”, zo zegt Christophe Schramm, Business Manager AM bij Specialty Polymers van Solvay.

Versnelling gebruik van Solviva biomaterialen

De biomaterialen van Solviva leveren optimale prestaties en voldoen aan de vereisten voor langdurige of permanente blootstelling aan lichaamsvloeistoffen en -weefsels in het menselijk lichaam. Solvay maakt gebruik van de ervaring van het Amerikaanse bedrijf om gezamenlijk de materialen, de verwerking, het ontwerp en het testen te optimaliseren voor de productie van hoogperformante 3D geprinte medische implantaten.

Investeringsfonds

Het investeringsfonds van het chemieconcern, Solvay Ventures heeft daarnaast meegedaan aan de nieuwe investeringsronde, waarmee PrinterPrezz $16 miljoen aan risicokapitaal heeft opgehaald. Met dit geld kan het nieuwe ontwikkelingsprogramma ondersteund worden. Volgens Shri Shetty, CEO van PrinterPress, krijgt Solvay via de samenwerking toegang tot 3D simulatiesoftware en hypermoderne 3D printers, waarmee het de polymeer AM-poeders voor de volgende generatie implantaten en medische hulpmiddelen kan versnellen.

Back to top button