3D printmarktManufacturers

SLM Solutions ziet orderintake aantrekken

SLM Solutions heeft het voorbije jaar positief afgesloten. De fabrikant van 3D metaalprinters meldt een groei van de orderinstroom met 21% vergeleken met 2018. De onderneming zit midden in een veranderingsproces.


Vooral de laatste maanden waren stukken beter dan een jaar eerder. In Q4 verkocht SLM Solutions dubbel zoveel als in dezelfde periode in 2018, namelijk voor €29,5 miljoen. “We hebben nog steeds meer werk te doen. Maar met het momentum van de tweede helft van 2019, denken we dat we de eerste goede stappen hebben gezet naar een blijvend succesvolle toekomst voor SLM Solutions”, zegt Meddah Hadjar, sinds mei 2019 CEO. Over het hele jaar kwam men op een verkoopwaarde uit van €67,7 miljoen.

SLM Solutions

Volgens hem toont de dubbelcijferige groei in de huidige AM-markt aan dat de multilaser technologie van de onderneming aanslaat. Deze is kritisch voor de acceptatie van metaalprinten in alle marktsegmenten. SLM Solutions komt op 26 maart met de definitieve cijfers over 2019. Het heeft al aangekondigd dat de EBITDA marge aanzienlijk lager zal uitvallen dan in het voorgaande jaar.

Managementteam compleet

Het nieuwe managementteam van SLM Solutions is inmiddels compleet. Naast Meddah Hadjar (CEO) zijn dit Sam O’Leary, sinds 1 december Chief Operating Officer.

Back to top button