3D printmarkt

SLM Solutions bevestigt: overname door GE van de baan

SLM Solutions bevestigt officieel dat het overnamebod door GE is afgeketst. Markus Rechlin, CEO, zegt dat het bedrijf nu zelfstandig verder gaat de eerder gekozen strategie uit te rollen. Hij ziet het niet doorgaan van de overname wel als een gemiste kans.

 

Fabrikant 3D metaalprinters gaat zelfstandig verder

Nadat GE vannacht heeft bekend gemaakt Concept Laser te kopen, komt nu de formele bevestiging van SLM Solutions dat deze Duitse fabrikant van 3D metaalprinters zelfstandig blijft. GE had als ondergrens gesteld dat 75% van de aandelen aangemeld moesten worden. Die grens is niet gehaald. Markus Rechlin: “Met de overname door GE hadden wij de kans gekregen om onze groei te versnellen. Vanuit onze visie was een overname niet alleen in het belang van GE, maar ook van ons bedrijf, onze medewerkers en aandeelhouders.” De individuele aandeelhouders hebben echter anders beslist.

 

slm solutions

 

Strategie richting systeemaanbieder

GE heeft het bod ingetrokken en besteedt het geld nu aan de overname van Concept Laser. Omdat dit niet beurs genoteerd is, is deze overname zeker nu de oprichters ermee hebben ingestemd. SLM Solutions gaat zelfstandig verder om tot een integrale systeemaambieder in 3D metaalprinten uit te groeien, zegt de top van het bedrijf. Rechlin wijst onder meer op de overname van CADS eerder dit jaar, een Oostenrijkse softwareontwikkelaar die speciale CAD-software voor 3D metaalprinten ontwikkelt. Deze zomer heeft SLM Solutions de positie in de productie van metaalpoeders versterkt.

Onrust in de markt

Wel constateert Uwe Bögershausen, CFO, dat de overnamegesprekken en het bod van GE de afgelopen maanden tot onzekerheid bij zowel medewerkers als klanten hebben geleid. Desondanks denkt hij dat het bedrijf de financiële doelstellingen voor dit jaar kan realiseren. Uiteindelijk zal dat echter afhangen van het 4e kwartaal.

 

Back to top button