ManufacturersMaterials

Roboze: industriële FFF printer Roboze One+400 gereed

Steeds meer fabrikanten van 3D desktop printers richten zich op de professionele markt. Roboze, de Italiaanse printerbouwer, start met de verkoop van de nieuwe Roboze One+400, die in het voorjaar werd aangekondigd. De 3D printer onderscheidt zich onder meer met twee nieuwe extruders en een systeem dat het filament op spanning houdt tijdens het printproces. Ook PEEK printen is mogelijk.

 

Nextstep3D officieel reseller in de Benelux

 

PEEK is niet het enige hoogwaardige materiaal dat op de Roboze One+400 verwerkt kan worden. PEI (vergelijkbaar met Ultem) en koolstofvezel versterkt nylon (Carbon PA) zijn twee andere engineering plastics. Carbon PA is een filament met 20% vulling met koolstofvezels. Hierdoor krijgt het nylon betere mechanische eigenschappen, terwijl de chemische resistentie van polyamide behouden blijft. ABS-ESD is een ander materiaal dat verwerkt kan worden.

Extruders tot 400 graden C

De nieuw extruders zijn bestand tegen temperaturen tot 400 graden C. Ze zijn ontworpen voor 13 specifieke engineering materialen. Verder werkt printer met het gepatenteerde riemloze aandrijfsysteem. In de printers wordt een wormtandwiel overbrenging gebruikt voor de X- en Y-assen. Dat zorgt onder andere voor een hogere nauwkeurigheid. Roboze print met een resolutie van 50 µm.

Roboze One+400
De nieuwe Roboze One+400 FFF 3D printer is nu klaar voor de introductie in de markt. Dat gebeurt op Formnext.

Versnelling in de high tech industrie

De aanleiding voor de Italiaanse fabrikant om de Roboze One+400 te ontwikkelen is de veranderende markt. Alessio Lorusso, oprichter en CEO, ziet een toenemende belangstelling bij hoog technologische bedrijven om 3D printen in te zetten in hun productieprocessen. Daarvoor zoeken ze naar betere materialen dan de eerste generatie materialen voor de desktop printers. “De recente stap van GE om metaalprintcapaciteit te kopen, beschouwen we als het startpunt van een versnelling van dit proces.” Roboze wil met de nieuwe generatie desktop printers voorop lopen in de markt voor plastics. De One+400 werd een jaar geleden al aangekondigd en is nu voldoende doorontwikkeld voor marktintroductie. Dat gebeurt formeel tijdens Formnext, half november in Frankfurt.

NextStep 3D: high end producten printen
Roboze heeft deze week formeel de samenwerking met Nextstep3D als reseller in de Benelux bekrachtigd. De 3D printers van de Italiaanse fabrikant waren onlangs als op de stand van Nextstep3D op de AM Europe Show te zien, maar nu is alles ook officieel. Bas Beltman, CEO van Nextstep3D, ziet in de combinatie van de high end materialen en de unieke riemloze 3D printtechnologie een kans voor de maakindustrie in de Benelux om hoogwaardige onderdelen te 3D printen.

Roboze vind je op Formnext op stand K28.

Back to top button