Manufacturers

Siemens levert besturing en drives voor EOS M 300 platform

Siemens levert de drives en de besturing van de nieuwe metaalprinter M 300. Hiermee verstevigen beide Duitse bedrijven hun samenwerking. Mede door de integratie van de aandrijf- en besturingstechnologie van Siemens is het nieuwe M 300 platform van EOS klaar voor automatisering. De drive componenten komen namelijk direct van het Siemens Totally Integrated Automation (TIA) platform.

 

Integratie EOSprint in Siemens NX

De redenen voor EOS om voor deze Siemens componenten te kiezen moeten volgens Alfons Eiterer, hoofd System Engineering bij EOS, gezocht worden in de focus op betrouwbaarheid en het zoeken naar dynamische en technologische vooruitgang. “Met Siemens kunnen we rekenen op technische componenten die zich bewezen hebben en zijn we klaar voor toekomstige eisen.” Overigens past EOS de Siemens drives ook toe in de vorig jaar geïntroduceerde P500 polymeer printer.

 

EOSprint driver voor NX

De samenwerking houdt niet op bij de toepassing van de aandrijfcomponenten. Er komt ook een EOSSprint 2 driver voor Siemens NX 12. EOSprint is de CAM-module, afgestemd op de EOS 3D printers. Dankzij de driver kan deze software naadloos geïntegreerd worden in Siemens NX 12Fixed Plane (Powder Bed) AM module. Dit moet de printjob voorbereidingstijd voor engineers flink verkorten.

 

Een beeld van het AM Experience Center van Siemens in Erlangen.

 

Siemens koopt P 500

Siemens gaat overigens in het AM Experience Center (AMEC) in Erlangen de EOS P500 inzetten. Het Siemens centrum is bedoeld om klanten inzicht te geven in wat er komt kijken bij industrieel 3D printen en hoe een geïntegreerde AM-keten er uitziet. Hiermee wil men de industrialisering van additive manufacturing een impuls geven.

In de Benelux wordt EOS vertegenwoordigd door BenderAM  

 

Back to top button