Technology

Additive Center en TSG Group bundelen hun krachten

Additive Center in Eindhoven en engineeringbureau TSG Group bundelen hun krachten op het vlak van 3D printen. Samen bieden ze maakbedrijven die 3D printen willen implementeren een totaaloplossing. De twee bedrijven organiseren 11 oktober een masterclass 3D printen voor de maakindustrie.

 

Potentie 3D printen groter als je naar het grotere plaatje kijkt

Additive Center is deze zomer opgericht door Maarten van Dijk. Hij heeft ervaring met additive manufacturing opgedaan bij Shapeways. Daar is hij onder meer verantwoordelijk geweest voor de productie. Vanuit Additive Center wil hij met name bedrijven uit de maakindustrie die de stap naar 3D printen zetten, ondersteunen. “Bedrijven geven vaak aan dat ze verwachten dat de technologie een impact op hun bedrijf gaat hebben, maar weten niet hoe ze moeten beginnen. De eerste vraag die we samen met bedrijven beantwoorden is hoe de 3D print businesscase eruit gaat zien voor de bestaande business”, zegt Maarten. Hij ziet echter bij veel bedrijven een groter potentieel zodra je naar het grotere plaatje kijkt. Dan kan 3D printen nieuwe markten openen.

 

Van advies tot productontwikkeling

Door samen te werken met engineeringbureau TSG Group breidt Maarten van Dijk zijn dienstenpakket verder uit. De samenwerking voegt vooral waarde toe op het moment dat de bedrijven daadwerkelijk de stap richting 3D printen zetten. TSG heeft veel kennis op het vlak van kunststof 3D printen evenals ervaring met productontwikkeling. Deze kunnen ingezet worden zodra een project in de engineeringfase komt. Maarten van Dijk: “Deze fase is het magische moment waar puzzelstukjes samenvallen en belangrijke keuzes met betrekking tot materiaal en productietechnieken worden gemaakt.”

 

Masterclass voor management

Het eerste resultaat van de samenwerking is een masterclass 3D printen die de twee bedrijven samen organiseren op 11 oktober. Hierin gaan ze dieper in op de vraag wanneer en waar 3D printen waarde toevoegt en welk implementatieproces hiervoor nodig is. Er wordt ook een stappenplan gepresenteerd. Deze masterclass is bedoeld voor bedrijfseigenaren, directeuren en managers die beslissingsbevoegdheid hebben wat betreft de richting waarin het bedrijf zich ontwikkelt. Deelname aan de masterclass is gratis, plaatsen zijn beperkt. Meer info vind je hier.

 

Back to top button