3D printmarkt

EMAG koopt minderheidsbelang in Gefertec

De Duitse machinebouwer EMAG heeft deze week bekend gemaakt een minderheidsbelang te nemen in Gefertec. Deze Berlijnse startup is bezig het 3D Metal Print (3DMP) concept uit te rollen: CNC-machines waarin een Fronius lasproces is geïntegreerd voor het 3D printen van metalen onderdelen met lasdraad.

 

De Emag Gruppe, fabrikant van onder andere verticale CNC draaimachines, slijpmachines en ECM-machines, maakte de stap bekend op de AMB in Stuttgart. Op deze beurs voor verspanende machines staat Gerfertec deze week met een arc 405 machine, de compacte 5-assige versie. Samen met Berlin.Industrial.Group (BIG), dat de meerderheid van de aandelen Gefertec behoudt, investeert men 10 miljoen euro in de startup. Het geld zal gebruikt worden voor zowel de doorontwikkeling van de technologie en nieuwe machines en applicaties alsook voor de internationale expansie.

 

Succesvolle introductie op de Amerikaanse markt

Afgelopen week deputeerde Gefertec op de IMTS in Chicago. Dat heeft zoveel positieve respons opgeleverd, dat men serieus aan plannen werkt om naar de Amerikaanse markt te gaan. Waarschijnlijk start Gefertec dan een eigen dochteronderneming in de VS, om de verkoop van machines en ondersteuning van klanten te vergemakkelijken. Gefertec gaat daarnaast strategisch samenwerken met de nieuwe aandeelhouder. Emag beschikt immers wereldwijd over een verkoopnetwerk en goede ingangen bij onder andere de automobielindustie en andere sectoren.

Gefertec kan het internationale verkoopnetwerk van Emag goed gebruiken bij de internationale expansie.

 

Internationale samenwerking komt op het juiste moment voor Gefertec

Markus Hessbrüggen, CEO van Emag Gruppe zegt dat een van de redenen voor deze investering de snelle marktacceptatie van de 3DMP technologie is. “Bij ons past vooral de snelle acceptatie, die 3DMP nu al tot een industriestandaard heeft laten uitgroeien.” De machinebouwer volgt de ontwikkelingen in de 3D metaalprintmarkt al langer en denkt met Gefertec de juiste (technologie)partner aan de groep te hebben verbonden. Gefertec-oprichter en CEO Tobias Röhrich zegt dat vooral het moment precies goed is. Kort na de lancering van 3DMP kan Gefertec profiteren van de internationale “footprint” van Emag. De verspanende technologie van de Duitse groep is volgens hem complementair aan de 3D metaalprinttechnologie van Gefertec.

Hoe de twee bedrijven omgaan met buitenlandse vertegenwoordigingen moet nog verder worden uitgewerkt. Gefertec wordt in de Benelux vertegenwoordigd door BenderAM.

 

Back to top button