3D printmarkt

Trideus verwerft dealerschap Desktop Metal

Trideus heeft het dealerschap van Desktop Metal verworven. Trideus wordt de eerste Belgische verdeler van het nieuwe Studio System+ dat onlangs werd gepresenteerd. Deze desktop 3D metaalprinter komt begin 2019 naar Europa.

 

Desktop Metal slecht hoge drempel voor 3D metaalprinten

Jesse Buteneers, CEO van Trideus, is blij met deze uitbreiding van het productportfolio van de Belgische verdeler van 3D printers en andere producten. “Tot nog toe was de drempel voor onze industriële klanten om met 3D metaalprinten te starten vaak te hoog. Dat gaat nu veranderen. Met Desktop Metal in ons pakket, kunnen we onze klanten het neusje van de zalm aanbieden.”

 

Studio System+

Deze foto, gemaakt op de IMTS, toont de nauwkeurigheid waarmee de nieuwe 3D metaalprinter van Desktop Metal print. Naast het torentje ligt een Amerikaans ‘kwartje’.

 

Later dit jaar experience day in Ham

Desktop Metal heeft onlangs op de IMTS het Studio System+ officieel gepresenteerd. Het is de opvolger van de eerste desktop 3D metaalprinter van de Amerikaanse startup, die wel in de VS is uitgeleverd maar nog niet in Europa. CTO van Desktop Metal Jonah Myerberg bevestigde op de beurs in Chicago nog dat de nieuwe metaalprinter begin 2019 naar Europa komt. Vooruitlopend hierop wil Trideus later dit jaar in de showroom in Ham al een Desktop Metal Experience Day organiseren. Desktop Metal heeft in de VS als 3D printers geleverd aan bedrijven zoals Ford Motor Company en Lowe’s. Desktop Metal Studio System+ onderscheidt zich van andere 3D metaalprinters dat men veel nadruk legt op het gebruiksgemak. Het materiaal zijn staven, verpakt in makkelijk te hanteren cartridges. Het Studio System+ is leverbaar als standalone 3D printer en als fleet oplossing, samen met een of twee wasstations en een of twee sinterovens.

Trideus gaat de metaalprinters van Desktop Metal in de hele Benelux verkopen, inclusief advisering over de toepassing van 3D metaalprinten. Het is de eerste en enige verdeler van de Amerikaanse fabrikant in België.

 

Back to top button