3D printmarkt

Samenwerking Mikrocentrum en Flam3D rond RapidPro 2019

Flam3D en Mikrocentrum bundelen hun krachten om RapidPro 2019 nog sterker te positioneren als ‘the place to be’ voor eenieder die iets zoekt op het vlak van 3D printen. De samenwerking richt zich onder andere op het contentprogramma van RapidPro 2019.

 

Krachtenbundeling om positie van RapidPro als hèt 3D print event in Benelux te versterken

Flam3D, het onafhankelijk non-profit platform voor de Vlaamse en Nederlandse 3D printsector, groeit verder. Ondertussen zijn al 80 organisaties aangesloten. De laatste maanden zijn ook meerdere Nederlandse organisaties lid geworden van het platform. Bijvoorbeeld Hulotech, AddFab in Eindhoven en Engineering4U in Sittard. De samenwerking die nu met het Mikrocentrum wordt aangegaan, is een logische vervolgstap.

 

Positie RapidPro versterken

Het belangrijkste doel van de samenwerking is om de positie van RapidPro als hét evenement rond 3D printen in de Benelux, te versterken. “3D-printing is een technologie die voor een competitief voordeel kan betekenen voor bedrijven in heel wat sectoren – van automotive over medische toepassingen tot machinebouw. We beseffen dat we nog een hele weg voor de boeg hebben om aan al die bedrijven uit te leggen hoe ze het best de voordelen van 3D-printing kunnen inzetten,” verklaart Pieter Machtelinckx, communicatieverantwoordelijke van Flam3D. RapidPro is de enige plek waar je het volledige aanbod tegelijkertijd te zien krijgt. “Elk bedrijf met visie zou dus minstens een kijkje moeten komen nemen,” stelt Tom Wessels van Mikrocentrum.

Dit jaar was Flam3D al aanwezig op RapidPro met de Family of the Future.

 

Aantrekkelijk contentprogramma

Om dit te bereiken, gaan Flam3D en Mikrocentrum allereerst samenwerken aan de invulling van het contentprogramma op de beurs. De krachten worden gebundeld om toonaangevende sprekers vast te leggen, en een mooi en relevant programma voor de bezoekers op te zetten. Daarnaast zullen de meer dan 80 organisaties die aangesloten zijn bij Flam3D via een speciale formule een plaatsje als standhouder op de beurs kunnen boeken. “Al deze organisaties representeren zo goed als het hele 3D-ecosysteem: toeleveranciers, fabrikanten, serviceaanbieders, maakbedrijven die additieve of hybride fabricatie toepassen, scholen en onderzoeksinstellingen. Kennis zonder vraag heeft echter geen waarde, en door samen te werken kunnen we vraag en aanbod samenbrengen,” beaamt ook Kris Binon, algemeen directeur van Flam3D.

RapidPro enige plek waar volledig aanbod 3D printen te zien is

Méér bezoekers naar RapidPro

Tenslotte zullen beide organisaties samenwerken om nog meer (relevante) aanwezigen uit de industrie op de beursvloer te krijgen. De vorige editie trok 2600 bezoekers, verspreid over twee dagen. “We verwachten de komende editie minstens evenveel bezoekers, maar er is volgens ons zelfs nog ruimte voor groei. Een van de manieren omdat te bereiken is door samenwerking met complementaire organisaties zoals Flam3D,” besluit Tom Wessels.

De volgende editie van RapidPro vindt op 13 en 14 maart 2019 in Veldhoven plaats.

FOTO: Tom Wessels (links, Mikrocentrum) en Pieter Machtelinckx (Flam3D) bezegelen de samenwerking rond RapidPro 2019.

 

 

 

Back to top button