Manufacturers

Prodways en W2P lanceren ProMaker LD-3 op basis abonnement

In de dentale sector voltrekt de digitalisering zich in een steeds sneller tempo. Dat is merkbaar aan het aantal 3D printers voor de dentale sector dat op de markt is gekomen. Prodways vult dit rijtje nu verder aan met de ProMaker LD-3. Deze compacte DLP-printer komt in eerste instantie beschikbaar als onderdeel van een full dental package voor een abonnementsprijs van net geen 2 mille per maand.

 

Voor nog geen € 2000 per maand 3D printer, materialen en support

De nieuwe ProMaker LD-3 is een volwaardie DLP printer (stereolithografie), maar met een beperkt bouwvolume. En geïntegreerd in een compacte design behuizing. En met een nieuw businessmodel : de printer zal in eerste instantie alleen op abonnementsbasis beschikbaar komen. Voor € 1990 per maand hebben tandtechnische bureaus straks de ProMaker LD-3 op hun bureau, inclusief scholing, materialen en premium support. Prodways werkt hierbij samen met het Oostenrijkse engineeringbureau W2P.

 

Tafelmodel van ProMaker

Het gaat om een DLP printer met buitenmaten van 400 bij 400 bij 545 mm. Hierin vind je een bouwvolume terug van 64 bij 120 bij 130 mm, een LED-lamp met een golflengte van 385 nm en de machine kan printen in laagdiktes vanaf 25 micron. Prodways en W2P zien als markten voor de compacte ProMaker naast de dentale industrie ook de juwelenindustrie, design engineers die hun prototypes willen printen én scholen. In de eerste dentale versie horen bij de compacte ProMaker harsen voor het 3D printen van modellen van kronen en bruggen, boormallen en gietvormen voor vaste kronen. Alle harsen zijn CE gecertificeerd voor geleidingen voor implantaten.

 

Nieuwe businessmodel moet nieuw marktsegment aanspreken

De Franse 3D printerfabrikant wil met dit model nieuwe markten aanspreken. Namelijk de professionals die wel over een hoogwaardige 3D printer willen beschikken, maar een machine zoeken met compacte afmetingen. En bedrijven die een complete oplossing zoeken zonder investering. Later dit jaar brengen Prodways en W2P een soortgelijke model op de markt voor de juwelenindustrie, prototyping en scholen. W2P produceert ook een eigen lijn SLA-printers, de SolFlex lijn die qua opbouw gelijkenis vertoont met het model dat de twee bedrijven nu presenteren.

In de Benelux kun je voor de Prodways 3D printers terecht bij Nextstep 3D 

 

Back to top button