3D printmarktManufacturers

Prodways gaat naar de beurs

Groupe Gorgé wil de 3D printactiviteiten van Prodways naar de beurs brengen. De Franse eigenaar overweegt een IPO (initial public offering) op Euronext Parijs. Hiermee wil de Franse groep extra kapitaal ophalen om de groeiplannen te financieren. Groupe Gorgé zegt lange termijn aandeelhouder te blijven in Prodways.

 

Franse 3D print groep wil sneller groeien dan de markt

Prodways heeft een stormachtige groei achter de rug sinds het bedrijf onder deze naam de markt op is gegaan met de MovinLight technologie. Van € 100.000 euro omzet in 2013 is de omzet gegroeid naar € 25 miljoen in 2016. Deels komt dit door organische groei, deels door acquisities op zowel het vlak van materialen, hardware als ook 3D printservice activiteiten. Het aantal medewerkers bij Prodways Groupe is in deze periode toegenomen van 1 tot 248.

 

Prodways enige triple play speler in AM

Door de strategie die de afgelopen jaren consequent is aangehouden, is het Franse bedrijf op dit moment de enige Europese speler in de 3D printindustrie die op alle vlakken actief is. De divisie Systems (materialen en hardware) was vorig jaar goed voor 13,1 miljoen euro omzet; de divisie Products (3D print service activiteiten) haalde een omzet van 12,1 miljoen euro.

 

Eind 2017 wil Prodways break even draaien

De 3D printmarkt is de laatste tijd aan het versnellen, wereldwijd. De doorbraak richting maakindustrie is er in sommige sectoren al, in andere is deze aanstaande. Om de realisatie van de ambitieuze strategie te versnellen, zoekt de huidige eigenaar vers kapitaal voor Prodways. Daarom kondigt Groupe Gorgé een beursgang voor de 3D printactiviteiten aan. De Franse industriegroep wil een deel van de aandelen dit jaar naar de beurs in Parijs brengen. Dat moet extra geld opleveren waarmee het 3D printbedrijf de komende jaren verder kan groeien. Het management wil namelijk tot 2019 minstens 4% per jaar sneller groeien dan de markt, exclusief de bijdrage van acquisities. In Q4 van 2017 verwacht Prodways break even te draaien. Tegen 2019 moet de EBITDA marge dubbelcijferig zijn.

Prodways wordt in de Benelux vertegenwoordigd door NextStep3D, deze week aanwezig op RapidPro in Veldhoven. In het 3D Print magazine van verleden jaar november kun je een interview met het toenmalige management lezen.

 

Back to top button