3D printmarkt

Oceanz neemt Heijcon 3D Solutions over

3D printbedrijf Oceanz in Ede neemt branchegenoot Heicon 3D Solutions over. Hiermee versterkt de marktleider in de Nederlandse 3D printmarkt de positie. Heijcon brengt met name veel kennis en ervaring in waar het gaat om design en engineering van werkstukken.

 

Marktleider neemt 3D printpionier over

“Het is voor Oceanz een uitbereiding van haar dienstverlening en service”, zegt Erik van der Garde, CEO van Oceanz 3D printing over deze overname. Als het gaat om materialen, printtechnieken en kennis, vullen de beide bedrijven elkaar goed aan. Naast de kennis van engineering en design, brengt het printbedrijf uit Raalte ervaring mee in maquette- en modelbouw. Oceanz kan een breder dienstenpakket aanbieden, net als een bredere materiaalkeuze. De beide bedrijven werkten overigens al langer samen.

 

Persoonlijke benadering blijft

Voor Heijcon 3D Solutions is de stap met name de kans om de sterke groei vol te houden met behoud van dezelfde persoonlijke benadering en advisering. “Ik ben erg blij dat we kunnen aansluiten bij Oceanz”, zegt Sigrid Goossens (CEO Heijcon 3D Solutions). “De expertise van Oceanz en hun leidende rol op het gebied van 3D printen is een perfecte match.” De beide bedrijven zitten al bijeen in de Oceanz vestiging in Ede. Erik van der Garde benadrukt dat de persoonlijke benadering gehandhaafd blijft. “Elke situatie vraagt steeds om een benadering of en hoe de techniek ingezet moet worden. Materiaalkennis, productkennis, enzovoorts zijn van doorslaggevend belang. En dat vraagt een persoonlijke benadering.”

 

Vrijheid van denken en produceren

Heijcon 3D Solutions is een van de eerste 3D printbedrijven in Nederland. In 2009 is het bedrijf in Raalte van start gegaan als onderdeel van metaalbedrijf Heijcon Metal Solutions. Vanaf de start heeft het bedrijf zich vooral geprofileerd als een partner die in het voortraject meedenkt. “De omwenteling van 3D printen zit ‘m er niet alleen in dat we kunnen besparen, maar vooral in de vrijheid van denken en produceren”, aldus Sigrid Goossens, CEO. “Uiteindelijk zullen bedrijven het productieproces opnieuw inrichten en het eindproduct opnieuw uitvinden.”

Back to top button