3D printmarkt3D printservice

Orderintake Concept Laser groeit sterker dan gepland: 88%

Vooral de luchtvaart- en medische industrie tonen in toenemende mate veel interesse voor 3D metaalprinten. Dat constateert Concept Laser bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De verkopen zijn dit jaar tot nog toe met 88% gegroeid, meer dan verwacht.

Vooral aerospace en medical kartrekkers in transitie 3D printen naar serieproductie

 

Concept Laser profiteert momenteel van de transitie naar industriële serieproductie van 3D geprinte componenten, zegt Frank Herzog, president en CEO van de Duitse fabrikant van 3D metaalprinters. Deze transitie stuwt in toenemende mate de groei van het bedrijf, wat zich weerspiegelt in een 88% hoger verkoopvolume ten opzichte van een jaar eerder. Dat is méér dan begroot. Concept Laser is nog steeds een familiebedrijf, eigendom van de Hofmann Innovation Group. Daarom worden geen concrete omzetcijfers bekend gemaakt.

 

Frank Herzorg
Frank Herzog, president en CEO: de transitie naar serieproductie met additive manufacturing stimuleert in toenemende mate de groei van Concept Laser.

Servicebureaus breiden uit

De groei komt doordat niet alleen de luchtvaart- en medische industrie in toenemende mate interesse hebben voor metaalprinten, maar ook door de toegenomen belangstelling in andere sectoren. Daar profiteren ook de 3D printservicebureaus van. Volgens Concept Laser zijn deze printbedrijven bezig hun machinepark op te waarderen en uit te breiden, om aan de grote vraag naar additief vervaardigde metalen componenten te voldoen. Daarnaast komt de hoge groei voor een deel door de X line 200R, de grootste poederbed 3D metaalprinter. Ook voor de tweede helft van het jaar is het bedrijf positief gestemd: het verwacht dat de verkopen opnieuw de doelstellingen zullen overschrijden.

 

Eind 2016: start verkoop AM Factory of Tomorrow

Tegen het eind van dit jaar start Concept Laser met de verkoop van de nieuwe machinelijn, die vorig jaar op FormNext in Frankfurt is geïntroduceerd onder het label AM Factory of Tomorrow. Het gaat hierbij vooral om een nieuwe architectuur van de AM-systemen, waarin voorbereiding, opbouwen en post processing fysiek gescheiden zijn. In eerste instantie komt er een 3D metaalprinter met een bouwvolume van 400 bij 400 bij 400 mm, met 1 tot 4 laserbronnen aan boord (van 400W tot maximaal 1000 W). Nieuw in deze lijn is ook het twee assige recoatingsysteem, waardoor de cyclustijd afneemt omdat de recoater terugkeert naar de uitgangspositie als het printproces al is gestart. Ook komt er een automatische toolwisselaar, vergelijkbaar met CNC-machines. Concept Laser ziet de AM Factory of Tomorrow op lange termijn vooral als een oplossing om in het Industrie 4.0 tijdperk op een economische verantwoorde wijze metalen componenten te produceren. Het concept behelst in feite een flexibel productiesysteem voor industriële serieproductie, dat in hoge mate autonoom en centraal gestuurd functioneert.

Concept Laser wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Landré

 

Back to top button