3D printmarkt

NASA en ESA officials openen Additive Industries vestiging in VK

Process and Application Development Centre

Corky Clinton, Associate Director of the Science and Technology Office van NASA en Thomas Rohr, Head of Materials and Processes Section bij ESA, hebben de nieuwe vestiging van Additive Industries in Filton, vlakbij Bristol geopend. De Nederlandse fabrikant van AM-systemen heeft hier een eigen centrum ingericht voor proces- en applicatie-ontwikkeling.


Hiermee breidt Additive Industries het wereldwijde netwerk van competentiecentra verder uit. Eerder werden al soortgelijke centra geopend in Eindhoven, Los Angeles en Singapore. Onderdeel van de opening in het Verenigd Koninkrijk was tevens de presentatie van het nieuwe vlaggenschip AM-systeem van het Nederlandse bedrijf, de MetalFabG2.

AM concurreert met traditionele productietechnieken

Het nieuwe centrum is gevestigd op een historische plek, in het huidige Filton Aerospace Park, waar een snel groeiend additive manufacturing hub is ontstaan. Filton kent een lange historie als het gaat om advanced engineering, aerospace en defensie, gestuurd door kennis, innovatie en ondernemerschap. “Daarom is dit de perfecte locatie voor ons nieuwe centrum”, zegt Mark Beard, Global Director Process & Application Development bij Additive Industries. Hij is tevens directeur van het nieuwe competentiecentrum. Additive Industries CEO Ian Howe benadrukte in zijn toespraak nog eens de sleutelrol die additive manufacturing speelt in luchtvaart- en defensie-industrie. “Additive manufacturing concurreert nu met traditionele maakprocessen. Met name bij de ontwikkeling van raket- en vliegtuigmotoren wordt 3D printen nu gebruikt om gecertificeerde onderdelen met hoge tolerantie te vervaardigen
voor deze veeleisende toepassingen en tegelijk de kosten te drukken.”


De opening van het nieuwe Filton-centrum omvatte een seminar over “Excellence in Space”, een paneldiscussie
met vertegenwoordigers uit de lucht- en ruimtevaartindustrie en een workshop over AM in de ruimtevaartontwikkeling. Deze komt binnenkort on demand beschikbaar op de website van Additive Industies.

Back to top button