Technology

MultiJet Fusion printtechnologie vergroot flexibiliteit productie L’Oreal

Sneller inspelen op veranderingen met Digital Manufacturing Network

HP gaat het Digital Manufacturing Network uitbreiden nu bedrijven mogelijkheden zoeken om snel te kunnen opschalen en in te spelen op supply chain veranderingen. Cosmeticaconcern L’Oreal is een van de bedrijven die hier gebruik van maakt. Het Nederlandse RapidCenter maakt nu ook deel uit van HP’s productienetwerk.


Het afvullen van cosmeticaproducten gebeurt op grote productielijnen. Het product beweegt via een puck, de productdrager, door deze lijn. HP en L’Oreal hebben samengewerkt aan een nieuw concept voor deze puck, dat snel aangepast kan worden. Hierdoor kan het cosmeticaconcern de producten sneller transporteren, vullen en voorzien van etiketten en sneller reageren op veranderingen in de vraag of supply chains. Omdat de batches pucks kleiner worden, worden ze tegenwoordig geproduceerd op een van de MJF 3D printers.

Digital Manufacturing Network zorgt voor meer wendbaarheid in de fabrieken van L’Oreal

digitalisering

33% lagere kosten, 66% kortere doorlooptijd

Tijdens de covidpandemie is gebleken hoe waardevol dit concept is. L’Oreal kon snel reageren op veranderingen. Tegelijkertijd krijgt het concern ook meer flexibiliteit om de productie snel op te voeren als de consumentenvraag toeneemt en nieuwe verpakkingen te maken. Afgelopen week heeft HP op Formnext verschillende van deze pucks getoond. De bedrijven onderzoeken het ontwerp en de productie van een reeks nieuwe toepassingen die gebruik maken van HP’s Multi Jet Fusion-platform. Het 3D printen van de pucks levert het cosmeticabedrijf een kostenbesparing van 33% op en 66% tijdsbesparing. “3D printen geeft ons de vrijheid om nieuwe klantervaringen te verzorgen. Dankzij deze samenwerking winnen we nu al aan wendbaarheid in onze fabrieken en willen we daarnaast nieuwe diensten ontwikkelen”, zegt Anne Debauge, Director of Digital Transformation, Packaging & Development, L’Oréal.

Uitbreiding HP’s Digital Manufacturing Network

Omdat de vraag naar flexibiliteit in meerdere industrieën en in meerdere supply chains toeneemt, gaat HP het Digital Manufacturing Network uitbreiden. Er zijn zo’n 30 nieuwe partners toegevoegd. RapidCenter in Houten maakt nu ook deel uit van het Digital Manufacturing Network van HP. “Binnen grote industriële organisaties en nieuwe verticals zoals cosmetica, zien we een grotere wens van de klant om wendbaarder te zijn en in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar gepersonaliseerde producten”, zegt Guayente Sanmartin, Global Head van HP’s Multi Jet Fusion business. “Ons werk met L’Oréal is een duidelijk voorbeeld van de onbeperkte mogelijkheden van 3D-printen. Van het verhogen van de productieflexibiliteit tot het opnieuw uitvinden van traditionele producten, er is een enorme kans om markten te helpen transformeren.” In het HP netwerk zijn ondertussen meer dan 100 producten geproduceerd met de MJF technologie.

ZiggZagg is de nieuwste partner binnen het netwerk van HP de gebruik maakt van 3D-As-a-Service een verdienmodel van HP dat bedrijven de kans biedt sneller op te schalen zonder dat ze daarvoor de volledige kapitaallasten vooraf zelf dragen. Betaald wordt voor het gebruik van de MultiJet Fusion 3D printer en het materiaal. Het geheel wordt quasi als een maandelijks abonnement aangeboden.

Wie meer wil weten over de MFJ printtechnologie kan tijdens de 3D Delta Week op 10 december terecht bij Landré dat dan in Houten de deuren opent.

Back to top button