software

Materialise integreert native CAD workflow in Magics 26

Dankzij Parasolid niet meer kiezen tussen CAD en mesh data

Materialise integreert de CAD workflow in Magics 26. Gebruikers kunnen zowel mesh- als CAD-data gebruiken. Anders gezegd: terwijl ze de buildjob voorbereiden kunnen ze de native CAD-data nog bewerken voor de laatste iteraties. Materialise gebruikt hiervoor de Parasolid kernel van Siemens.


Een van de kernonderdelen van Parasolid is de Convergent Modeling technologie. Hierdoor is het mogelijk om mesh data te mengen met de traditionele CAD geometrie in één omgeving. Het converteren van data vervalt hierdoor. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar voorkomt ook dat informatie verloren gaat door de conversie. Materialise heeft een licentie genomen om deze kernel te integreren in Magics.

Siemens Parasolid kernel geïntegreerd in Magics 26

Magics 26

Niet meer kiezen tussen mesh of CAD

“In de 3D printindustrie wordt al jaren gediscussieerd over de vraag of CAD of mesh de voorkeursworkflow is voor bestandsvoorbereiding”, zegt Stefaan Motte, Vice President Software bij Materialise. “Wij geloven dat beide unieke voordelen bieden en dat een naadloze integratie van beide formaten gebruikers de optimale workflow zal bieden.” Daarom heeft Materialise ervoor gekozen in de nieuwe release van Magics de Parasolid kernel te integreren. Parasolid is onderdeel van Siemens’ Xcelerator portfolio open ecosysteem. Dat is inmiddels door meer dan 200 softwarepartijen omarmd en biedt eindgebruikers 100 procent 3D modelcompatibiliteit in meer dan 350 softwareapplicaties die gebaseerd zijn op Parasolid.

Het beste van twee werelden

Magics 26 geeft de gebruikers de mogelijkheid om samen met engineers die gewend zijn aan CAD software de 3D m modellen te beoordelen en nog aan te passen in de vertrouwde CAD-omgeving, voordat ze met mesh data de build voorbereiding doen. De eindgebruikers kunnen daarmee het beste van twee werelden combineren. Materialise zal de 26e release van Magics in het voorjaar van 2022 vrijgegeven.

Back to top button