Materials

Materialise en ArcelorMittal slaan handen in een rond 3D metaalprinten

ArcelorMittal en Materialise gaan samenwerken aan de optimalisatie van laser poederbed metaalprinters en 3D printstrategieën voor de AdamIQ metaalpoeders van het staalconcern. ArcelorMittal gaat onder meer de nieuwste generatie build processoren voor LPBF-machines gebruiken. Hiervoor hebben de twee bedrijven een memorandum of understanding (MOU) getekend.


De next-gen buildprocessor van Materialise ondersteunt grotere buildvolumes en complexere geometrieën dan traditionele buildprocessors, zodat gebruikers procesparameters kunnen aanpassen, workflows kunnen stroomlijnen en sneller kunnen printen. In combinatie met de AdamIQ-staalpoeders, speciaal gemaakt voor additive manufacturing, moet dit tot een hogere productiviteit leiden, betere kwaliteit en reproduceerbaarheid en meer kostenefficiëntie.

Nieuwe generatie build-processoren in combinatie met AdamIQ staalpoeders

Foto: van links naar rechts : Karel Brans, Senior Director Partnerships, Materialise Software; Aubin Defer, CMO, ArcelorMittal Powders; Colin Hautz, CEO, ArcelorMittal Powders; Udo Eberlein, Vice President, Materialise Software; Bart Van der Schueren, CTO, Materialise.


Juiste mix vinden

“Onze samenwerking met Materialise ondersteunt onze visie dat de sleutel tot succes in additive manufacturing ligt in het vinden van de juiste mix van digitale instructies en staalpoeders om de beste balans tussen kwaliteit en productiviteit in een toepassing te leveren”, zegt Aubin Defer, Chief Marketing Officer van ArcelorMittal Powders. Materialise heeft meer dan 30 jaar ervaring met 3D printen; ArcelorMittal is al 20 jaar bezig met de ontwikkeling van poeders voor additive manufacturing processen. Udo Eberlein, Vice President of Software at Materialise, bestempelt de samenwerking als een mijlpaal. Door de processen te verbeteren wordt het toepassingsgebied van additive manufacturing verbreed. “Deze samenwerking brengt ons dichter bij een toekomst waarin 3D-printen zijn volledige potentieel bereikt, waardoor zowel massamaatwerk als grootschalige productie mogelijk wordt.”


Duurzaam 316L

ArcelorMittal brengt in de lijn AdamIQ poeders onder meer een 316L poeder op de markt dat gemaakt is van gereycled inox met volledig hernieuwbare energie. De materialenlijn bestaat in totaliteit uit zo’n 8 legeringen.


Back to top button