Technology

Luxexcel haalt 10 miljoen dollar op

Het Nederlandse Luxecel heeft opnieuw geld opgehaald bij investeerders. Een nieuwe strategische partner en de bestaande aandeelhouders investeren 10 miljoen dollar in het bedrijf. Hiermee moet de uitrol van het 3D print platform voor brillenglazen en smart glasses gerealiseerd worden. De wereldwijde uitrol staat voor de tweede helft van dit jaar op de planning.

 

Breekt 3D printplatform door in productie smart glasses?

Hans Streng, CEO van Luxexcel, zegt over de nieuwe investeringsronde: “Deze investering door bekende investeerders gecombineerd met de strategische samen met KLA-Tencor (de nieuwe investeerder) is van essentieel belang voor de ontwikkeling van onze business. Dit geeft on de kans om industriële 3D kwaliteitsprinters in de optische industrie te introduceren.” KLA-Tencor heeft aan goed track record opgebouwd in de semiconductor tooling industrie.

 

Groeiende interesse

De CEO van Luxexcel zegt dat er een groeiende interesse bestaat voor de Nederlandse 3D printers. Niet alleen uit traditionele sectoren en de brillenindustrie, maar ook van aanpalende bedrijfstakken zoals de snel groeiende virtual en augmented reality industrie. Luxexcel denkt een rol te kunnen spelen in de toekomstige markt voor de productie van smart glasses. 3D printen biedt immers de mogelijkheid om elektronica te integreren in een glas of lens tijdens het printproces. De ervaring in de tooling voor de halfgeleiderindustrie die KLA-Tenco nu in brengt, is daarbij zeer welkom. “We zijn nu klaar om op te schalen, te leveren en de industrie grondig te veranderen.”

Het 3D printplatform van Luxexcel kan naadloos geïntegreerd worden in de bestaande workflow van bedrijven die lenzen voor onder andere smart glasses en LED verlichting ontwikkelen.

Back to top button