postprocessing

Launching customers stappen als investeerder in AM-Flow

AM-Flow heeft in een serie-A investeringsronde € 4 miljoen opgehaald. Twee van de nieuwe investeerders in het Nederlandse bedrijf zijn launching customers van het automatiseringssysteem. Materialise, een van de wereldwijde marktleiders in de additive manufacturing industrie, en MidWest Prototyping in de VS.


Daarnaast investeren Innovatiefonds Noord-Holland (Amsterdam, Nederland) en de bestaande investeerders Miller Turner en DOEN Participaties mee in deze ronde. BOM Brabant Ventures heeft deze ronde geleid en bestempelt AM-Flow als een belangrijke speler om het additive manufacturing ecosysteem in Brainport Eindhoven op te bouwen. Stefan Rink, CEO van AM-Flow is blij met de nieuwe investeerders: “Onze aanpak heeft het vertrouwen van een consortium van ervaren hightech-investeerders. Met deze nieuwe financiering kunnen we onze portfolio van oplossingen uitbreiden en ons marktaandeel vergroten.”

Automatiseerder van AM-proces haalt 4 miljoen op in series-A investeringsronde

Het automatiseren van het hele proces na het 3D printen, levert AM-Flow een bouwsteen voor het opschalen van de AM-industrie.

Knelpunt in opschalen AM-fabriek wegnemen

AM-Flow ontwikkelt de automatisering voor additive manufacturing fabrieken. AI-gebaseerde computer vision technologie speelt hierin een cruciale rol, naast motion- en robotica-oplossingen. Met deze automatiseringsoplossing haalt het Nederlandse bedrijf, gevestigd in zowel Amsterdam als op Brainport Industries Campus in Eindhoven, een van de knelpunten uit het AM-proces weg. De post-productie (identificatie, kwaliteitscontrole, transport en verpakking) wordt nog steeds door mensen verricht. Dit maakt 3D- printtechnologie tot op heden inefficiënt en te duur voor grootschalige productielijnen.

Succes AM afhankelijk van kostenefficiënt verwerken producten

“Het succes van het schalen van Additive Manufacturing als onderdeel van een end-to-end digitaal platform is niet alleen afhankelijk van voortdurende innovatie van het printproces zelf, maar ook van de vraag of we de grote verscheidenheid aan gedrukte componenten op een kostenefficiënte manier kunnen verwerken”, zegt Bart Van der Schueren, CTO bij Materialise. “Daarom zijn we enthousiast over het productportfolio van AM-Flow, dat een pad creëert naar een kostenefficiënte schaling van het handlingproces”.

Precies wat additive manufacturing nodig heeft

Met de vier miljoen euro die in deze investeringsronde wordt opgehaald, kan AM-Flow verder investeren in het opschalen van de systemen om 3D geprinte onderdelen met hoge snelheid en efficiency te verwerken. De Amerikaanse bètaklant, Midwest Prototyping, doet eveneens mee aan de investeringsronde. Steve Grundahl, CEO, zegt: “We zijn al vanaf het begin een partner van AM-Flow. Door middel van onze bètatests hebben we gevalideerd dat hun vooruitstrevende aanpak precies is wat additive manufacturing nodig heeft richting realistische toepassingen met een hoger volume. We zijn enthousiast over de veranderingen die het nu al in onze operatie heeft gebracht en we zijn nog maar net begonnen. “Midwest Prototyping bestaat al 20 jaar en heeft in twee vestigingen zes verschillende AM-technologieën in huis, is ISO 9001 en AS 9100- gecertificeerd en bedient klanten wereldwijd.

Back to top button