3D printmarkt

Laatste kans om 2e International Additive Manufacturing Award te winnen

Wie graag de 2e winnaar wordt van de International Additive Manufacturing Award, heeft nog een week de tijd. Op 7 december sluit namelijk de inzendtermijn voor de IAMA, die in 2016 op de Metav uitgereikt zal worden.

 

Uitreiking award en 100.000 dollar prijzengeld tijdens Metav 2016

De VDW (Duitse fabrikanten van werktuigmachines) en de Amerikaanse AMT (importeurs en gebruikers van gereedschapmachines en automatisering) hebben vorig jaar de handen ineen geslagen als het gaat om additive manufacturing. Voortaan reiken ze elk jaar de International Additive Manufacturing Award uit, afwisselend in de VS en Europa. In 2016 is Europa aan de beurt. De uitreiking vindt plaats op Metav in Düsseldorf volgend jaar februari.

 

Industrieel 3D printen

Het gaat om concrete innovaties voor industrieel 3D printen. Dat moet je breed opvatten: het kan om een ontwikkeling gaan in de machinebouw, het kan ook een materiaalinnovatie zijn, een softwareproduct of een systeem om data te verwerken of kwaliteit tijdens het 3D printen te waarborgen. Criteria waar de jury naar kijkt zijn de technologische innovatie, het voordeel voor de industrie, milieu en samenleving, kostenefficiency, de presentatie en real live testen in de industrie.

 

Hybridekit voor CNC machines

De 1e award werd begin dit jaar uitgereikt aan Hybrid Manufacturing Technologies (HMT) dat een hybride kit heeft ontwikkeld waarmee de 3D metaalprintfunctie geïntegreerd kan worden in bestaande CNC-machines. Daartoe wordt met de laser metaal opgelast, dat daarna in dezelfde opspanning bewerkt kan worden. Onlangs maakte Hardinge Inc bekend de technologie van HMT te integreren in een Bridgeport 5-assig bewerkingscentrum.

 

100.000 dollar prijzengeld

Met de award willen de VDW en AMT additive manufacturing positioneren als een technologie die in de toekomst de productie wezenlijk gaat veranderen. De winnaar krijgt naast roem en eer een prijs van liefst 20.000 US dollars in contanten en een mediapakket ter waarde van 80.000 dollar. De jury bestaat uit experts uit de sector. Inschrijven voor de award kan tot 7 december 2016. Meer informatie vind je op de speciale website. Tijdens de Metav wordt de schijnwerper op additive manufacturing gezet. Dat gebeurt in de Additive Manufacturing Area. Hierbij werkt de VDW onder andere samen met de organisatoren van het congres Inside 3 Printing.

Back to top button