Technology

Identify3D en SLM Solutions: IP-protectie integreren in 3D productiefiles

SLM Solutions en Identify3D intensiveren hun samenwerking om IP bij de productie van AM-werkstukken te borgen. Files voor de 3D printer worden zodanig versleuteld, dat de eigenaar ze niet alleen kan traceren maar eveneens kan zien wie de file gebruikt. Ook de gekwalificeerde proces knowhow wordt in de file geïntegreerd, om de kans op fouten door de operator te verkleinen.

De beide bedrijven willen een end-to-end oplossing ontwikkelen voor additive manufacturing in de digitale supply chain. 3D sluit heel goed aan op deze digitale supply chain, maar de sector wil voorkomen dat met het versturen van files kennis, IP en andere zaken in verkeerde handen komen. Ook willen eigenaren van een product zicht houden op wie hoeveel producten 3D print. SLM Solution en Identify3D denken dit met softwaretools te kunnen oplossen.

Strategie voor databescherming

Het bijzondere aan de software van Identify3D is, aldus Stephan Thomas, co-founder en Chief Strategy Officer, dat maakbedrijven verschillende strategieën aan een bestand kunnen koppelen. “Hiermee beperken ze het aantal onderdelen dat kan worden geprint, kunnen ze een vervaldatum instellen voor het ontwerp en eventueel de files automatisch verwijderen nadat de buildjob is afgerond.” Daarnaast gebruikt Identify3D de eigen technologie om tijdens het printproces de kwaliteit mee te bewaken, door gevalideerde technologiekennis te integreren. Dat verkleint de kans op fouten.

Essentieel onderdeel AM proces

Bij SLM Solutions ziet men deze oplossing als een belangrijk onderdeel van het totale AM ecosysteem. Nu additive manufacturing verandert in een totale digitale workflow, neemt de vraag naar IP- en databescherming toe. “Door samen te werken met Identify3D willen we onze klanten niet alleen een robuust productiesysteem bieden, maar eveneens een strategie hoe ze veiligheid en traceerbaarheid kunnen integreren. Dat zijn essentiële onderdelen van het productieproces”, zegt Gereon Heiemann, CTO van SLM Solutions.

SLM Solutions wordt in de Benelux vertegenwoordigd door EKZO

Back to top button