Technology

Gefertec rolt AM technologie uit naar VS en Azië

Precies vijf jaar na de start heeft het Duitse Gefertec de eerste AM-machines operationeel in de VS en Azië, nadat in Europa al meerdere bedrijven waaronder Siemens en FIT met de Wire Arc AM-technologie aan de slag zijn gegaan. Begin dit jaar is het Gefertec-management versterkt.


Vijf jaar geleden presenteerde Gefertec als start-up voor het eerst het 3DMP proces, 3D metaalprinten met lasdraad. Sinds kort staan wereldwijd machines in productie. Vooral sinds machinebouwer EMAG een belang heeft genomen in het Berlijnse bedrijf zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Zo is Gefertec sinds kort voor het eerst met machines aanwezig bij productiebedrijven in de VS en Azië. Over twee weken presenteert BenderAM de technologie op het 3D Printplein op de TechniShow, waar tevens een lezing door een van de specialisten gegeven zal worden.

De Gefertec AM-machine.

Versterking managementteam

Gefertec heeft begin dit jaar het managementteam versterkt met Tobias Krümberg. Hij is van huis uit gediplomeerd gereedschapmaker, maar heeft de afgelopen jaren in een managementfunctie bij Frimo Group gewerkt. Bij Gefertec houdt hij zich bezig met proces en business development.

Aerospace industrie met Inconel 625

Een van de nieuwe applicaties die Gefertec ontwikkeld, is een ring voor de Ariane 6 raketmotor, 3D geprint van Inconel 625. Dit onderdeel is door FIT AG samen met ArianeGroup ontwikkeld en zorgt aan de ene kant voor betere prestaties aan de andere kant voor een duidelijke kostenbesparing in de productie, door de vloeistofverdeler voor de raketmotor met Wire Arc AM te produceren. De kostenbesparingen die onder andere de verspanende industrie kan realiseren is een van de onderwerpen die in de presentatie op de TechniShow aan bod komen. Een tweede winstpunt dat FIT gerealiseerd heeft, is de doorlooptijdverkorting: de productietijd van het onderdeel is 24 uur.

BenderAM presenteert toepassingen van de Gefertec Wire Arc AM technologie op het 3D Print plein op de TechniShow (17-20 maart in Utrecht)

FOTO: de verdelerring voor de Vulcain2 raketmotor van Ariane. Op de achtergrond het stuk zoals dat uit de machine komt, op de voorgrond na het CNC frezen.

Back to top button