ManufacturersTechnology

dddrop Rapid One: schaalbare 3D printer

dddrop heeft de nieuwe 3D printer onthuld, de Rapid One. Hiermee zet de Nederlandse 3D printerfabrikant uit Doetinchem de stap naar een schaalbare oplossing voor 3D printen in de industrie. De Rapid One bevat een aantal features die het printresultaat naar een hoger niveau tillen. Bijzonder is vooral de schaalbaarheid: het printoppervlak kan aangepast worden. 


Eigenlijk had de lancering van de nieuwe dddrop 3D printer vandaag op RapidPro moeten plaatsvinden. CAD2M, de reseller en zusterbedrijf van IF Adamas dat de dddrop printers ontwikkelt en bouwt, heeft echter op het laatste moment besloten weg te blijven van RapidPro vanwege het Corona-virus. Daarom heeft de lancering op facebook en Instagram plaatsgevonden.

De printkoppen zijn voorzien van een snelwisselsysteem.

Schaalbaar en aanpasbaar

dddrop heeft de Rapid One eigenlijk vanaf de grond af nieuw ontwikkeld, gebruik makend van de ervaringen die de afgelopen jaren met de eerste lijn 3D printers is opgedaan. “We hebben onze jarenlange ervaring en kennis van het 3D-printen in de maakindustrie in het nieuwe ontwerp verzameld”, zegt Alfred Uytdewilligen, eigenaar van CAD2M en hoofd van de R&D-afdeling van dddrop 3Dprinters. “We hebben een machine ontworpen welke op maat gemaakt wordt voor innovatieve professionals, niets staat hun creativiteit nog in de weg”. Uniek noemt hij het schaalbare frame van de Rapid One. Het printoppervlak start bij 300 bij 300 bij 300 mm, maar in alle drie de richtingen kan dit worden opgeschaald.

De printkoppen zijn watergekoeld.

Watergekoelde printkop

De dddrop Rapid One is geschikt voor uiteenlopende filamenten. Omdat elk materiaal een andere printconfiguratie vraagt, kan de printkop eenvoudig worden gewisseld. Klanten kunnen deze kop zelf samenstellen. Door het vloeistofgekoelde systeem in de printkop wordt de temperatuur gereguleerd voor het ultieme printresultaat. De gesloten bouwkamer kan eveneens geconditioneerd worden.

Eerdaags kun je een uitgebreider artikel over de dddrop Rapid One lezen, waarin we dan ook met name dieper ingaan op het productieproces van deze ‘customized’ 3D printer zelf.

Back to top button