Applications

Merck en EOS willen tabletten 3D printen

Farmaconcern Merck wil samen met AMCM, zusterbedrijf van EOS het 3D printen van pillen doorontwikkelen tot productieniveau. Het einddoel is een volledig digitale oplossing te ontwikkelen voor het 3D printen van tabletten. Dit moet tot een snellere en goedkopere productie van pillen. 


Merck heeft de samenwerking met AMCM aangekondigd. AMCM is binnen de EOS groep verantwoordelijk voor de productie van speciaal machines en processen, zoals het 3D printen van een meer dan 800 mm koperen onderdeel voor een raket. Nu gaat men dus aan de slag met de technologie om tabletten te 3D printen. Het project wordt uitgevoerd vanuit het Innovation Center van Merck in Darmstadt.

Ontwikkeling van medicijnen versnellen

De samenwerking heeft de potentie in zich om de productiewijze van pillen revolutionair te veranderen, laat Isabel de Paoli, Chief Strategy Officer bij Merck weten. Het betekent een grote stap richting de volledige digitalisering van de farmaindustrie. “Ons doel is namelijk om een industriële toepassing van de technologie te ontwikkelen. Deze zullen we eerst beschikbaar stellen voor klinische testen, daarna gaan we naar een volledig digitale oplossing op commerciële schaal.”

Eenvoudiger proces met minder stappen

De twee bedrijven gaan een nieuw, vereenvoudigd proces ontwikkelen, mogelijk doordat de laser in de AM machines van EOS poeder smelt en samenvoegt. De crux is dat dit proces schaalbaar is, zonder dat men gaandeweg formuleringen opnieuw moet definiëren als men de productie van een pil opschaalt. Opschalen is vandaag de dag een kostbare stap omdat de formuleringen herzien moeten worden. Het proces zelf valt uiteen in drie stappen: mixen, 3D printen en verpakken. Momenteel omvat de productie van pillen nog zes afzonderlijke stappen. Omdat de nieuwe technologie, conform Good Manufacturing Practice, door het hele proces van ontwikkeling tot en met commerciële productieproces kan worden ingezet, wordt de productie van medicijnen goedkoper en sneller.

Marie Langer, sinds vorig jaar CEO van EOS, ziet hierin de kans om de ontwikkeling van medicijnen flexibeler en sneller te maken.

Back to top button