Technology

RapidPro 2020 gaat gewoon door

De 10e editie van RapidPro gaat deze week door. Dat heeft het Mikrocentrum vandaag na een nieuwe evaluatie besloten. “We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM dat op dit moment geen redenen ziet om evenementen af te blazen”, zegt Geert Hellings, directeur van het Mikrocentrum.


Het besluit is mede genomen na overleg met het merendeel van de exposanten, waarvan de meerderheid geen reden ziet om RapidPro 2020 uit te stellen. De organisatie neemt wel enkele maatregelen voor het evenement op 4 en 5 maart in Veldhoven. Ook daarbij volgt men de richtlijnen van het RIVM. Exposanten zijn vandaag al geïnformeerd en de bezoekers worden via een bericht op de website geïnformeerd.

De stand van zaken

In de e-mail aan de exposanten en bezoekers schrijf het Mikrocentrum: Op maandag 2 maart heeft de organisatie de situatie rondom het Coronavirus in Nederland opnieuw geëvalueerd en gemonitord. Er is besloten RapidPro vooralsnog door te laten gaan. De adviezen vanuit het RIVM en de inventarisatie zoals deze vrijdag 28 januari is uitgevoerd onder exposanten, belanghebbenden en samenwerkingspartners heeft ons tot dit besluit doen nemen. Uiteraard houden we de situatie rondom het Coronavirus nauwlettend in de gaten.

Het belangrijkste is dat personen wordt gevraagd om RapidPro niet te bezoeken als je recent in een van de risicogebieden bent geweest, je ziekteverschijnselen hebt of recent hebt gehad, of mogelijk in contact bent geweest met besmette personen. Daarnaast geven het RIVM en het Mikrocentrum nog een aantal tips aan de bezoekers.

Hier kun je lezen wat RapidPro 2020 deze week alles te bieden heeft

Back to top button