Materials

Formlabs introduceert nieuwe materialen zoals TPU en build platform

Formlabs heeft twee nieuwe materialen toegevoegd: een voor de Fuse 1+ 30W SLS-printer, het andere voor de Form 3 DLP printer. Voor de SLS gaat het om een elastomeer (TPU) met een shorewaarde 90A; voor de DLP printer om een vlamvertragend materiaal. 


‘TPU 90A is het eerste elastomeer voor de SLS printer van het Amerikaanse concern. Met het poeder kan men in huis sterke en tegelijkertijd flexibele onderdelen produceren. Met het materiaal kan men zowel functionele prototypes 3D printen alsook onderdelen voor eindgebruik. Formlabs geeft zelf als toepassingen onder andere grijpers, opvullingen en stootkussens. Formlabs TPU 90A is gecertificeerd voor huidcontact, zodat ook medische toepassingen denkbaar zijn. De rek bij breuk van het nieuwe materiaal is 110 – 310%.

Het flexibele TPU voor de Formlabs SLS-printer.

Vlamvertragend resin

Recent nog is een tweede nieuw materiaal aangekondigd, een vlamvertragende resin voor de Form 3L en Form 3BL printers. Het is het eerste UL 94 V-O en FAR25.853(a) gecertificeerd materiaal van Formlabs. Het resin heeft ook goede eigenschappen qua rookvorming en toxiciteit. IHet materiaal is geschikt voor zowel prototypes als eindonderdelen die langere tijd bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen. 

Lees ook hoe Filoform proefmatrijzen Met 3D printen zet Filoform ideeën om in functionele prototypes voor veldtesten uitspaart dankzij de Fuse 1 3D printer

Build Platform 2L geschikt voor meer Form 3 printers

Formlabs heeft tijdens Rapid+TCT eveneens een nieuwe build platform voor de Form 3L en 3BL gepresenteerd, Build Platform 2L. Dankzij de gepatenteerde Quick Release Technology van Formlabs kunnen de onderdelen snel en eenvoudig van het platform worden gehaald zonder gebruik van gereedschappen. Verleden jaar is dit build platform al beschikbaar gekomen voor de Form 3/B/+ printers. Behalve dat de onderdelen eenvoudiger van het platform afgehaald kunnen worden, bespaart men support wat zowel kosten als post processing scheelt. 

Het vlamvertragend materiaal is onder meer geschikt voor het 3D printen van elektronica behuizingen (foto’s Formlabs)

Siemens print kilogram zware matrijsinserts

Een van de eerste klanten die het platform op de Form 3L en Form 3BL heeft getest is Siemens. Op de innovatie campus van Siemens in Orlando zijn grote matrijsinserts geprint die tot nog toe niet op de twee Form printers konden worden geprint. Het gaat hier om onderdelen van een kilogram. De inserts voor spuitgietmatrijzen werden tot nog toe uit vol materiaal gefreesd. Door ze te 3D printen heeft Siemens binnen 24 uur de matrijzen voor de spuitgietmachines beschikbaar.

Back to top button