3D printmarkt

Siemens breidt AM activiteiten uit met Meltio en Desktop Metal technologie

"We staan op de drempel van een nieuwe tijdperk in de Amerikaanse industrie””

Siemens gaat de AM activiteiten voor de Amerikaanse industrie uitbreiden. Zo investeert het concern onder andere in de Meltio Robotik Systems en in een Production System van Desktop Metal. Siemens stelt daarnaast een adviesraad in die het concern moet adviseren over de snel groeiende behoeften van de AM-markt.


Een en ander heeft Siemens afgelopen week bekend gemaakt tijdens Rapid+TCT in Chicago. “Nu is het tijd om nog meer klanten te ondersteunen en hun transformatie van enkele machines naar seriematige additieve productiefabrieken te versnellen.  Noord-Amerika gaat deze kant op”, aldus Rajas Sukthankar, Vice-President, Motion Control, Siemens Industry, Inc.

Siemens medewerkers samen met Meltio-medewerkers bij de Meltio M450 metaalprinter op Rapid+TCT.

Platform voor machinebouwers en maakbedrijven

Daarom versterkt Siemens de focus op additive manufacturing in de VS. Dit moet de industrie helpen met de transformatie richting serieproductie met AM. Dit geldt zowel voor de Tier One suppliers alsook voor de job shops. Siemens vult de hardware van Meltio en Desktop Metal aan met de eigen oplossingen voor design, simulatie met digital twins en simulatie van productieprocessen met virtuele systemen. Het Charlotte Advanced Technology Collaboration Hub (CATCH) in  North Carolina stelt zich op als een ecosystem platform voor zowel de system integratoren, machinebouwers als ook de gebruikers van de AM-technologie, de maakbedrijven.

Meltio printtechnologie

Een van de AM-technieken die Siemens in dit innovatiehub integreert is het Meltio Enginer robotintegratie. Hierbij wordt de printkop van de Spaanse fabrikant op een robotarm geplaatst. Meltio heeft onder andere de mogelijkheid om Siemens Sinumerik RunMyRobot te integreren in het AM-systeem. RunMyRobot bestuurt het kinematische pad van een industriële robot terwijl deze integreert met de CNC-machine.

Lees hier het achtergrondartikel over de Meltio metaalprinttechnologie

Fundamentele verandering door AM

“We staan op de drempel van een nieuwe grens in de Amerikaanse industrie, waar de implementatie van additive manufacturing fundamentele veranderingen zal brengen in het landschap, end-to-end, van product tot machine tot productie,” aldus Steve Vosmik, hoofd van Siemens Additive Manufacturing in de Verenigde Staten. Het concern wil in de voorhoede van deze transformatie acteren.

Back to top button