Applications

Falcontech bouwt Super AM Factory met 50 Farsoon metaalprinters

Chinese luchtvaarttoeleverancier start opschalen van AM-productie

De Chinese luchtvaarttoeleverancier van AM-delen Falcontech kondigt plannen aan om een Super AM Factory te bouwen. Het is de bedoeling dat in de AM-fabriek 50 3D metaalprinters van Farsoon gebruikt gaan worden. Eind van dit jaar moeten er al 20 operationeel zijn.


De aankondiging van deze mega order door Farsoon Technologies illustreert de snelle ontwikkeling van 3D printen en dan met name in metaal in China. Falcontech is pas in 2012 gestart; nu is het een van de marktleiders met AS9100 certificering, de kwaliteitsnorm voor luchtvaarttoeleveranciers. De onderneming is onder andere gekwalificeerd toeleverancier van Comac, de Chinese vliegtuigbouwer. Daarnaast produceert het ook onderdelen voor andere industriesectoren, zoals de medische en automotive industrie.

Nauwe samenwerking Farsoon en Falcontech

Falcontech past al meer dan 7 jaar 3D metaalprinten toe als productietechniek. De Chinese toeleverancier heeft machines van verschillende fabrikanten getest om een brede en diepe kennis van het AM-proces op te bouwen. De Super AM Factory strategie is gericht op het opschalen van additive manufacturing naar serieproductie. Vorig jaar heeft Falcontech al een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Farsoon, waarbij forse investeringen in de 3D metaalprinters van de Chinese fabrikant horen. Beide bedrijven ontwikkelen momenteel ook AM-technologie voor het produceren van grote vliegtuigonderdelen. Ook werken ze samen aan de ontwikkeling van metaalpoeders voor 3D printen.

In de loop van dit jaar breidt Falcontech de capaciteit uit tot in totaal 20 Farsoon metaalprinters.

3D metaalprinten tot 1100 mm lengte

De Chinese luchtvaarttoeleverancier heeft recent de eerste stap in het opschalen van de AM capaciteit gezet. Farsoon heeft meerdere metaalprinters in de fabriek geïnstalleerd, waaronder machines van het type FS421M, FS301M en FS271M. De FS421 (dual laser) is een echte productiemachine, voorzien van een intern railsysteem voor het wisselen van de bouwcilinder zodat de machine heel snel kan wisselen van de ene buildjob naar de andere. Ook de eerste machine die samen ontwikkeld is voor het 3D printen van grote onderdelen is in gebruik genomen. Deze machine heeft een bouwkamer van 620 bij 620 bij 1100 mm, waarmee Falcontech een niet eerder geziene productiemachine heeft voor grote aerospace applicaties.

Samen hebben de bedrijven deze groot formaat laser poederbed metaalprinter ontwikkeld.

Dunwandig tot 0,5 mm

De twee Chinese bedrijven boeken ook vooruitgang wat betreft het metaalprintproces zelf. Zo printen ze producten met een minimale wanddikte van 0,5 mm, bedraagt de maatnauwkeurigheid 0,05 mm/800 mm en halen ze op de machines een oppervlakte ruwheid van Ra 6,3 µm. Van elk geprint product wordt het metallurgische proces volledig gedocumenteerd voor de kwaliteitscontrole. Op de machines worden meer dan 20 legeringen verwerkt. Daaronder zijn verschillende nikkel gebaseerde superlegeringen, aluminium- en titaniumlegeringen. Farsoon bouwt machines met een open systeem, zodat de klant de parameters zelf kan aanpassen aan de gebruikte materialen en de applicatie. Falcontech heeft deze mogelijkheid benut om een database met procesdata op te bouwen. Hiermee kan de toeleverancier bij nieuwe applicaties sneller tot een gecontroleerd proces komen.

Farsoon heeft tegenwoordig in Duitsland een Europese vestiging.

Back to top button