Technology

Rapid Manufacturing start beta-test snelste lasersinter machine van Farsoon

De Zwitserse toeleverancier aan Rapid Manufacturing is een beta-test gestart met de nieuwe Flight-HT403P lasersinter machine van Farsoon. Deze nieuwe 3D printer is voorzien van een 500W laser.


Farsoon Europe en Rapid Manufacturing hebben een overeenkomst gesloten voor de bèta-test. Het doel hiervan is een geoptimaliseerd systeem te ontwikkelen voor de productie van functionele kunststof onderdelen met de sneller lasersinter technologie van de Chinese OEM. Het Zwitserse bedrijf 3D print al onderdelen voor geïnteresseerde klanten.

Productieversie lasersinter machine

De nieuwe Farsoon Flight-HT403P is de snelle productieversie van deze lasersinter machine. De 3D printer heeft een bouwcilinder van 400 bij 400 bij 540 mm. De productiviteit moet onder andere komen uit de krachtige laser, een 500W fiberlaser. Daarmee moet het smelten van zwart polyamide poeder sneller gaan. De onderdelen behouden hierbij hun goede mechanische eigenschappen, de hoge resolutie van de wanddikten en een lage oppervlakteruwheid.

Zwitserse AM pionier

Rapid Manufacturing is in 2015 als eenmanszaak gestart, gespecialiseerd in het 3D printen van kunststof onderdelen. Sindsdien heeft de onderneming zich ontwikkeld tot een Zwitsers AM bedrijf dat in meerdere sectoren actief is. Zo levert het onderdelen voor zowel serieproductie alsook tooling voor in de machinebouw. Sinds twee jaar laat Götti Switzerland bij Rapid Manufacturing de brilmonturen 3D printen. “Wij ontwikkelen ons met grote stappen”, zegt Alain Stebler, CEO van Rapid Manufacturing. “We zijn overtuigd dat we met Farsoon een partner hebben gevonden die ons helpt kwalitatief goede delen tegen een uiterst attractieve prijs aan te kunnen bieden.”

Concurrentiekracht lasersinteren vergroten

Dirk Simon, directeur Farsoon Europe, zegt onder te indruk te zijn van de bereidheid van het Zwitserse bedrijf om met de ingebruikname van de nieuwe machine, de concurrentiekracht van het laser sinteren mee te willen vergroten.”

Farsoon is dit jaar opnieuw een van de exposanten op Formnext

Back to top button