3D printmarkt

DNV GL projectleider industrieel AM-project verdacht van spionage

DNV GL is in verlegenheid gebracht door de arrestatie van een medewerker op het Noorse hoofdkantoor. De Noorse Police Security Service heeft de medewerker deze week gearresteerd op verdenking van spionage. Hij leidde momenteel een gezamenlijk industrieproject rond 3D printen en heeft in het verleden vooral gewerkt aan materiaaltechnologie.


Het certificeringsinstituut, dat zowel betrokken is bij de eerste Joint Innovation Programs als het huidige, meldt de arrestatie op de eigen website. De betrokken medewerker zou niet hebben meegewerkt aan defensieprojecten waarvoor strenge veiligheidsregels gelden, noch voor de Noorse strijdkrachten noch voor buitenlandse. Verder heeft de betrokken medewerker geen lijnverantwoordelijkheid en heeft hij in zijn tijd bij het DNV GL meegewerkt aan een beperkt aantal projecten, vooral op het vlak van materiaaltechnologie. De laatste tijd leidde hij een 3D printproject waarin meerdere industriële partijen samenwerken.

Complianceregels

De certificeringsorganisatie wijst er in het persbericht verder op dat er gewerkt wordt volgens strikte complianceregels, die overeenkomen met de ISO standaarden, inclusief de ISO 27001 norm voor de olie- en gasindustrie. DNV GL zegt volledig mee te werken met de Noorse politie. Ook is het momenteel bezig alle contacten die de betreffende medewerker heeft gehad in kaart te brengen en contact op te nemen met relevante klanten. De arrestatie heeft overigens afgelopen zaterdag plaatsgevonden.

Back to top button