3D printmarkt

Distrinova wordt exclusieve distributeur van BCN3D in de Benelux

De Spaanse 3D printerfabrikant BCN3D kondigt een nieuw partnerschap aan met Distrinova om verder te gaan groeien in de Benelux AM-markt. De samenwerking tussen de beide bedrijven komt tot stand nu BCN3D twee nieuwe series 3D printers heeft geïntroduceerd, de Epsilon- en Sigmaserie voor respectievelijk productie en ontwerp- en prototypetoepassingen.


“Met deze toevoeging kunnen we ons partnernetwerk niet alleen betrouwbare, state-of-the-art 3D-printers bieden, maar ook de mogelijkheid bieden om hun klanten oplossingen met hoge toegevoegde waarde te bieden voor een breed scala aan nieuwe toepassingsgebieden”, zegt Guy Van der Celen, CEO van Unitum Group BV waartoe Distrinova behoort. Het partnerschap met BCN3D past in de strategie van Distrinova.

De Epsilonserie inclusief Smart Cabinet waarmee de filamentrollen onder gecontroleerde luchtvochtigheid worden opgeslagen.

Twee nieuwe modellijnen

In september heeft de fabrikant de beide nieuwe modellijnen gelanceerd. Hiermee richt BCN3D zich op de professionele en industriële markt. De Epsilonserie is een FFF printer bedoeld voor de productie van kleine volumes, functionele onderdelen voor eindgebruik en fabricagehulpmiddelen. De Epsilon W27 is de kleinste, met een bouwvolume van 27 liter. De Epsilon W50 is het topmodel met een bouwvolume van 50 liter (420 bij 300 bij 400 mm). De W50 en W27 hebben een passief verwarmde bouwkamer (tot 60 graden C). Voor beide modellen wordt in het voorjaar van 2021 een Smart Cabinet leverbaar, wat onder andere zorgt voor de opslag van het filament onder gecontroleerde condities en met een UPS die eventuele stroomonderbrekingen in het net opvangt.

Desktopprinter voor snelle iteraties

De Sigma-serie wordt gepositioneerd als een hoogwaardige desktop 3D-printer, optimaal voor snelle iteratie- en prototypeprocessen. Het bouwvolume van deze desktopprinter is 420 bij 300 bij 200 mm en beschikt over dubbele extruders. Deze lijn is bedoeld voor ontwerpers die er hun eigen prototypes mee kunnen printen. BCN3D onderscheidt zich met de IDEX double extrusion technologie. De tweede extruder, bedoeld voor bijvoorbeeld wateroplosbaar supportmateriaal, wordt in een vaste positie buiten het printbed geparkeerd als de andere extruder verder gaat. BCN3D zegt hierdoor oozing te voorkomen.

De Sigma D25 is een desktopprinter voor ontwikkelaars.

Groeien in de Benelux

Xavier Martínez Faneca, CEO van BCN3D, zegt dat Distrinova bij uitstek de partners is voor de Spaanse fabrikant om mee te groeien in de Benelux en de klanten optimaal te bedienen. Na een recente investering door de Mondragon Group, die het totaal op € 5,5 miljoen heeft gebracht, werkt het bedrijf aan een snelle uitbouw van het internationale netwerk. Ook wil het 3D metaalprinten ontwikkelen Distrinova gaat niet alleen de drie printermodellen via de kanaalpartners distribueren in de Benelux maar ook de reserveonderdelen en de gebruiksmaterialen.

Back to top button