3D printmarktManufacturers

Distrinova distributeur Makerbot Method platform

Makerbot sluit een overeenkomst met het moederbedrijf van Distrinova voor de distributie van de Makerbot Method 3D printer in de Benelux. Voor de Amerikaanse 3D printerfabrikant is dit een nieuwe stap omdat men met de Makerbot Method 3D printer nadrukkelijk op de maakindustrie mikt.


Officieel is de samenwerking gesloten tussen Makerbot en Unitum Group. Naast Distrinova als distributeur van 3D printers, maakt ook Trideus deel uit van deze groep. Door MakerBot 3D printers, accessoires en materialen aan zijn portfolio toe te voegen, gaat Distrinova het volledige Method-platform leveren, inclusief de Method en Method X 3D-printers, de Carbon Fiber Editions, accessoires en alle materialen, naast de educatieve 3D printers.

Industriële toepassingen

Guy van de Ceelen, CEO van Unitum Group, is trots op het nieuwe merk in het portfolio. Hiermee kan de distributeur het resellernetwerk een 3D printoplossing bieden waarmee zij op hun beurt hun eindklanten een hoge toegevoegde waarde leveren. Dit opent de deur naar nieuwe toepassingsgebieden. Het Method platform is namelijk specifiek ontwikkeld voor de meer industriële toepassingen, zoals het 3D printen van tooling met geavanceerde materialen zoals het koolstofvezel versterkt nylon filament.

Lees in de juni editie van 3D print magazine het artikel waarin Dave Veisz, VP Engineering bij Makerbot, uitlegt waarom 3D printen met echt ABS belangrijk is

Sterke link tussen fabrikanten en klanten

“Onze samenwerking met Distrinova is een nieuwe stap voor ons. Met een jarenlange ervaring in additieve fabricagetechnologieën en een breed netwerk, zijn wij van mening dat Distrinova een sterke link biedt tussen maakbedrijven en de resellers in de regio”, zegt Leonardo Rodrigues, General Manager EMEA, MakerBot.

Het carbon fiber nylon filament van de Method X leent zich voor hoogwaardige industriële toepassingen.

Ook voor geavanceerde materialen

Door de combinatie van een verwarmde kamer, een ultrastijf stalen frame, afgedichte materiaalbanen, hoogwaardige extruders en oplosbaar supportmateriaal, kunnen ingenieurs consistent nauwkeurige onderdelen printen. Omdat de Method X een kamertemperatuur heeft tot 110 ° C op het bouwoppervlak, ondersteunt deze 3D printer een breder scala aan hoogwaardige materialen. En met de recent geïntroduceerde Makerbot Labs-extruder, kan men ook hoogwaardige materialen van derden printen.

Back to top button