3D printmarktApplications

Desktop Metal neemt AM hydrauliek specialist Aidro over

Italiaanse fabrikant manifolds stapt over naar binder jetting

Desktop Metal doet opnieuw een overname, dit keer een toeleverancier: Aidro. Het Italiaanse familiebedrijf heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het 3D printen van manifolds voor onder andere de olie- en gasindustrie, luchtvaart en automotive. Voor Aidro betekent dit de stap naar binder jetting AM-systemen.


Aidro viert volgend jaar het 40-jarig bestaan. Dat gebeurt echter onder de vlag van Desktop Metal. Het familiebedrijf dat manifolds maakt, komt in handen van de Amerikaanse 3D printerfabrikant. Uit de toelichting door CEO Ric Fulop blijkt dat het met name om de ontwerp- en applicatie experise van Aidro gaat. Daarmee kan Desktop Metal grote OEM-klanten ondersteunen die de transitie naar 3D metaalprinten van kleppen en andere kritische componenten  van hydraulische systemen willen maken.

Valerie Tirelli
Twee jaar geleden presenteerde Valeria Tirelli de ontwikkeling van een actuator om een tweemotorig vliegtuig met één hand te besturen tijdens de Additive World Conference

Hoog volume toepassingen

Tot nog toe gebruikt het Italiaanse bedrijf laser poederbed systemen voor het 3D printen van de klepsystemen. Door de hydraulische componenten te printen, spaart het gewicht en optimaliseert het de vloeistofstromen. “Dit partnerschap is de volgende stap in onze AM-evolutie”, zegt Valeria Tirelli, co-CEO en President van Aidro. Ze doelt hiermee op het feit dat het Italiaanse bedrijf nu direct toegang tot de binder jetting metaalprinters van Desktop Metal. Deze zijn met name ontwikkeld voor mee volume toepassingen.

Leestip: Arnaud Kooij van de Nederlandse Desktop Metal reseller Layertec over de andere mindset die nodig is voor een doorbraak van additive manufacturing als productietechniek

Disruptie in olie-, -gas- en luchtvaartindustrie

Door de overname krijgt Aidro de middelen in handen om de technologie om hydraulische kleppen te printen door te ontwikkelen. Daarmee wil het vooral de olie- en gasindustrie zowel als de luchtvaartindustrie  disruptief gaan veranderen. Alberto Tacconelli, algemeen directeur, zegt dat de onderneming klaar is om met de nieuwe metaalprinttechnologie hoogwaardige designs te combinen met acceptabele kosten voor het 3D printen van de complexe onderdelen.

Back to top button