Materials

Desktop Metal geeft 420 SS vrij voor Production System

Desktop Metal geeft 420 SS roestvrijstaal vrij voor het Production System platform. Het gaat om een martensitisch roestvrij staal, geschikt voor warmtebehandeling. Het materiaal wordt onder andere vele toegepast in de olie- en gasindustrie en de medische sector.


Jonah Myerberg, CTO en mede-oprichter van Desktop Metal, verwacht dat de vrijgave van 420 SS tot een versnelling van de inzet van 3D metaalprinten kan leiden. “Ingenieurs blijven op zoek naar additive manufacturing van metaal om innovatie in ontwerp en productie te stimuleren. Wij geloven dat onze kwalificatie van 420 SS en andere legeringen met hoge sterkte de inzet van onze AM 2.0-oplossingen zal versnellen bij klanten die op zoek zijn naar succesvolle massaproductie van kritieke onderdelen op schaal.”

Gekwalificeerd volgens internationale standaard voor poedermetallurgei

Designvrijheid optimaal benutten

Desktop Metal heeft 420 SS gekwalificeerd volgens de MPIF 35 norm voor poedermetallurgie. De toepassingen van het materiaal zijn legio. Een voorbeeld van een volume product is een dubbele schroefextruder voor het mengen en compounderen van viscose materialen. Juist vanwege de complexiteit van zo’n schroef is het onderdeel zeer geschikt om te 3D printen. Binder jetting met het productiesysteem vereenvoudigt het productieproces en maakt het mogelijk om grote volumes van verschillende, unieke mengelementen te printen in elke build. Dat scheelt zowel in kosten als doorlooptijd, vergeleken met de machinale bewerking. 420 SS is voor dit soort toepassingen essentieel omwille van zijn hoge hardheid en corrosiebestendigheid.

Luchtvaart en medische industrie

In de luchtvaart- en medische industrie zijn er eveneens voorbeelden te vinden waarvoor 420 SS een geschikt materiaal is. Zoals een adapter om verschillende afmetingen en vormen van straalpijpen met elkaar te verbinden. Ook bij deze toepassing zijn de designvrijheid en de optie om meerdere verschillende adapters in één batch te 3D printen van doorslaggevende betekenis. Het voorbeeld uit de medische industrie is een onderdeel voor chirurgische robotsystemen. Hiervoor zijn nauwkeurige onderdelen, zoals scharnieren, nodig om de bewegingen uit te voeren die de chirurg beoogt. De binder jetting technologie van Desktop Metal biedt zowel de nauwkeurigheid om fijne details te printen als de mogelijkheid om functies te integreren. 420 SS is een materiaal dat in de medische sector toegepast wordt.

Het materiaalportfolio voor het Production System van Desktop Metal bestaat nu uit IN625, 17-4PH roestvrijstaal, 316L en 4140 staal. Ook goud en zilver laten zich op het systeem verwerken.

Back to top button