3D printmarkt

Materialise en Proponent willen 3D printen voor MRO supply chain

Leverancier vliegtuigonderdelen zie AM als onderdeel distributiemodel

Materialise gaat samen met Proponent, ’s werelds grootste distributeur van after market vliegtuigonderdelen, onderzoeken hoe 3D printen onderdeel kan worden van de MRO supply chain. Ze willen MRO-bedrijven een one-stop-shop oplossing voor 3D geprinte onderdelen aanbieden.


Het Belgische en Amerikaanse bedrijf hebben hiervoor in Amsterdam tijdens MRO Europe een samenwerkingsovereenkomst getekend. Bart Van der Schueren, CTO bij Materialise, zegt dat het samenbrengen van de EASA 21.G-gecertificeerde productieorganisatie van Materialise met het bereik en de marktpositie van Proponent in de toeleveringsketen voor de lucht- en ruimtevaart, 3D printen toegankelijk maakt voor MRO-bedrijven. “Dit plaatst 3D printtechnologie in de comfortzone van de gevestigde toeleveringsketens van de lucht- en ruimtevaartindustrie.”

Einddoel is een digitale toeleverketen voor on-demand productie

Hoge bestelhoeveelheden vermijden

Proponent in Californië is de grootste distributeur van vliegtuigonderdelen voor de after market ter wereld. Per jaar verscheept het zo’n 54 miljoen onderdelen naar meer dan 6.000 klanten wereldwijd. “3D printen biedt onze OEM- en toeleveringspartners de kans om hun toeleveringsketen efficiënter te maken. De techniek is aanvullend op ons distributiemodel voor voorraadbeheer. Het produceren van op maat gemaakte onderdelen of kleine productieseries via AM geeft ons de mogelijkheid om on-demand, duurzaam in te kopen en hoge minimum bestelhoeveelheden te vermijden. Onze klanten krijgen wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben, en OEM’s vermijden de kosten en risico’s die gepaard gaan met de productie van deze onderdelen”, zo vat Proponent CEO Andrew Todhunter de voordelen van 3D printen voor de MRO-business samen.

Digitale on-demand supply chain

Het beeld dat beide bedrijven voor ogen hebben, is dat er op termijn een digitale toeleverketen voor on-demand productie ontstaat. Is 3D printen tot nog toe het domein geweest van gespecialiseerde engineering afdelingen, de twee bedrijven willen het toegankelijk maken voor MRO-bedrijven. Materialise 3D print al jaarlijks onderdelen voor zo’n 700 verschillende artikelnummers van vliegtuigbedrijven. Daar toe behoren onder andere 26.000 onderdelen die het voor Airbus A350 toestellen print. Materialise is op dit moment het enige 3D print servicebedrijf dat gecertificeerd is voor flight ready onderdelen voor Airbus toestellen.

Back to top button