3D printmarktApplicationsTechnology

Designregels, safety en quality normen in UL workshops tijdens Additive Manufacturing Europe

Het wereldwijd opererend UL gaat tijdens Additive Manufacturing Europe, eind juni in Amsterdam, workshops organiseren. In totaal vinden er drie workshops plaats: rondom de basisbeginselen van additive manufacturing design, design strategieën en hoe je kwaliteit en veiligheid bij 3D printen organiseert.

 

Van 28 tot 30 juni vindt in de RAI in Amsterdam Additive Manufacturing Europe plaats. Het evenement is een combinatie van 3D printbeurs, congressen en workshops. Alle activiteiten zijn specifiek gericht op de toepassing van additive manufacturing in de sectoren healthcare, lucht- en ruimtevaart en automobielindustrie. Het gaat hierbij niet alleen om prototyping maar eveneens om het 3D printen van functionele onderdelen. De conferenties staan elke dag in het teken van een andere sector: 28 juni healthcare, 29 juni aerospace en 30 juni automotive.

 

Kennis 3D printen sleutel voor succes

De workshops van UL gaan over thema’s die voor elke onderneming die met additive manufacturing aan de slag gaat gelden. UL is een onafhankelijke organisatie, die wereldwijd bedrijven ondersteunt met certificeringen, safety reguleringen en kennisontwikkeling, onder andere op het vlak van additive manufacturing. UL heeft hiervoor een speciaal team van experts samengesteld dat eind juni naar Amsterdam komt. Het idee achter deze workshops tijdens Additive Manufacturing Europe is dat kennis de succesfactor is voor een succesvolle toepassing van de nieuwe maaktechnologie is. Dat loopt uiteen van weten wat de beperkingen van additive manufacturing zijn, de verschillen tussen de vele 3D printtechnieken tot en met hoe je specifiek voor AM ontwerpt. Elke workshop duurt ene hele dag. Het aantal deelnemers wordt bewust beperkt gehouden om een maximale interactie tussen de deelnemers en de workshopleiders te waarborgen.

 

Drie workshops

Tijdens de eerste workshops (28 juni over de fundamentals van additive manufacturing) worden de zeven belangrijkste 3D printtechnieken en de bijbehorende materialen toegelicht. Ook voordelen en beperkingen komen aan bod evenals hoe je nu de juiste design productiestrategieën implementeert voor AM. De dag erna (29 juni, design strategieën) staat in het teken van ontwerpen voor AM. Alom wordt erkend dat design een cruciale rol speelt in additive manufacturing. Niet alleen dit wordt toegelicht, ook organische vormen komen aan bod evenals topologie optimalisatie. Op de laatste dag (30 juni) vindt de workshop Managing Quality and safety in AM plaats. Een onderwerp dat nog onderbelicht blijft maar wel van belang is. Gestart wordt met het onderwerp veiligheid en kwaliteit in AM in zijn algemeenheid en daarna specifiek voor een 3D printafdeling in een fabriek. ’s Middags komt ook het thema testen aan bod en wordt ingegaan op de ASTM 2921 en ASTM 2971 normen.

Hier vind je alle informatie over de UL workshops
En hier kun je een uitgebreider artikel lezen over Additive Manufacturing Europe

 

Back to top button