Applications

Britse marine test jet suit van Gravity Industries

De Britse koninklijke marine heeft het jet suit van Gravity Industries getest. Met dit pak, voorzien van compacte straalmotoren, kan een marinier korte tijd vliegen. De Britse marine denkt dat het systeem, waarvan de kerncomponenten 3D geprint zijn, in sommige situaties een alternatief kan zijn voor de inzet van een helikopter.


Gravity Industries werkt al enkele jaren aan een vliegpak, een pak waarin kleine straalmotoren zijn verbonden die je met de hand bedient en waarmee je dus kunt vliegen. De straalmotoren zijn geoptimaliseerd voor additive manufacturing, waardoor onder andere het gewicht laag is gehouden. Ze zijn geprint op een metaalprinter van EOS. De startup was in 2019 op Formnext om de plannen toe te lichten en vorig jaar tijdens 3DExperienceworld  in de VS.

Grotere tactische inzetbaarheid

Nu test dus de Britse marine dit bijzondere, 3D geprint product, waarmee je een snelheid van meer dan 120 km / uur kunt halen. De marine test het jet suit om daarmee vanuit kleine rubberboten snel aan boord van grotere schepen te kunnen gaan, zonder dat er een ladden aangehaakt moet worden of dat bemanning vanuit een helikopter moet worden gedropped. Gravity Industries zegt zelf in een persbericht over de testen dat de marine hiermee de tactische capaciteiten sterk vergroot en dat de inzetbaarheid verder reikt dan de marine zelf.

Back to top button