3D printmarkt

Belgische 3D printbedrijven kopen eerste HP 3D printers

De eerste twee HP Multi Jet Fusion 3D printers in de Benelux komen in Vlaanderen te staan. De Belgische 3D printservice bedrijven 3ID in Zedelgem en ZiggZagg/3Dee in Aalter en Antwerpen hebben de nieuwe HP 3D printers gekocht.

 

Vlaamse 3D printservicebedrijven investeren in multi jet fusion printtechnologie

RapidPro was dit jaar de plek waar de verkoop van menige industriële 3D printer bekend werd gemaakt. Zoals de nieuwe HP 3D printers, eind verleden jaar in Frankfurt op Formnext voor het eerste aan het publiek getoond (lees hier het artikel in de maart editie). Deze langverwachte en veelbesproken machine wordt hoog ingeschat voor zijn productiviteit, die aanzienlijk hoger ligt dan wat gebruikelijk is bij 3D kunststofprinten.

 

FormiD
De nieuwe HP Jet Fusion 3D printers staan op het punt om voet aan de grond te krijgen in de groeiende 3D printmarkt.

ZiggZagg/3Dee verbreedt aanbod

Het Belgische 3D printbedrijf ZiggZagg/3Dee (met vestigingen in Aalter en Antwerpen) haalt de HP 3D printer in huis. De ondernemingen zijn gespecialiseerd in het vervaardigen van hoog kwalitatieve geprinte stukken. Hiervoor worden meerdere printtechnologieën ingezet, zowel voor kunststoffen (onder andere EOS P100, ProJet Pro en BigRep) als metaal (Arcam). In het kader van een zeer specifieke en veeleisende opdracht is voor de HP Multi Jet Fusion technologie gekozen na meerdere testen. Zowel op het vlak van vervaardiging als afwerking zijn deze positief geëvalueerd. ZiggZagg/3Dee hebben voor de levering en service FormiD als partner gekozen.

 

3ID gaat met HP 3D printen

Jan Floor van Egmond van Landré kon in Veldhoven aankondigen dat het eveneens de eerste HP printer heeft verkocht. Ook in Vlaanderen, namelijk aan het Belgische 3D printservicebedrijf 3ID in Zedelgem. Ook 3ID beschikt al over meerdere industriële 3D kunststofprinters (onder andere EOS, Stratasys en 3D Systems) en breidt nu dus uit met de HP technologie. Landré zelf krijgt april de beschikking over de HP printer voor in de demoruimte in Houten. “Begin mei organiseren we een seminar rond de nieuwe printtechnologie”, aldus Jan Floor van Egmond. Landré presenteerde zicht overigens voor het eerst op RapidPro in twee stands: een met de 3D printtechnologie en een tweede stand van het RapidCenter. Dat is de 3D print servicetak van het bedrijf.

 

Back to top button